18 ağaç kesilmekten kurtarıldı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin 2018 yılı itibariyle başlattığı Sıfır Atık projesi kapsamında Şubat ayı boyunca kaynağında ayrıştırılan atıklar geri dönüştürülerek ciddi mikt

GÜNDEM 13.03.2018 12:17:00 0
18 ağaç kesilmekten kurtarıldı

Proje kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi’ne bağlı tüm birimlerde kâğıt, plastik, metal ve cam atıklar ile atık piller için istasyonlar oluşturulurken, bu noktalarda biriktirilen atıklar türüne uygun geri dönüştürme işlemleri için ilgili merkezlere iletildi.

 

EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Sıfır Atık projesi kapsamında Şubat ayı içinde 1150 kg kâğıt-karton, 460 kg plastik, 187 kg cam ve 264 kg metal atık toplandığını belirterek “Toplanan kağıt atıklar sayesinde 18 ağacın kesilmesi ile elde edilecek miktarda kağıt geri dönüştürüldü. Cam atıkların geri dönüşümü ile 15 litre petrol tüketiminin önüne geçildi. Metal atıkların geri kazanılması sayesinde ise 100 W gücünde bir ampulün 1000 saat boyunca tükettiğine eşdeğer bir enerji tasarrufu sağlandı. Sıfır Atık projesi devam edecek. Projenin yaygınlaştırılması için eğitim çalışmaları da devam ediyor” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA