Çerkezköy'den kalkan otobüs Çorum'da kaza yaptı; 11 ölü

Çerkezköy'den dün akşam saatlerinde hareket eden ve İstanbul'dan da yolcu alarak Tokat'a gitmek üzere yola çıkan yolcu otobüsü sabah saat 06:00 sıralarında Çorum'un Osmancık İlçesi'nde

GÜNDEM 13.03.2018 11:43:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’den hareket eden ve İstanbul’dan da yolcu alarak Tokat’a giden yolcu otobüsü saat 06.00 sıralarında Çorum’un Osmancık İlçesi’nde park halindeki TIR’a çarptı.

 

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

 

Kazada ilk belirlemelere göre, 11 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası otobüs alev alırken, itfaiye ekipleri yanan araçlara müdahale etti. Yangın kontrol altına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yanan otobüste ekiplerin incelemesinin sürdüğü ve hayatını kaybedenlerin sayısında artış olabileceği bildirildi. Yaralıların hastanede tedavileri sürerken, ölenlerin kimliklerinin tespiti için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

 

Kazayla ilgili Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada “13.03.2018 günü saat 05.35 sıralarında İstanbul-Samsun D 100-16 DKY’nin Tosya-Osmancık 27. kilometresinde arıza nedeniyle gerekli tedbirleri alarak emniyet şeridine çekilmiş olan TIR’a İstanbul’dan Tokat istikametine gitmekte olan bir yolcu otobüsü arkadan çarpmıştır. Çarpışma sonucunda ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada yaralanan 21 vatandaşımız Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Osmancık Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Maalesef Kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU