Dernek çatısı altında bir araya geldiler

Bir süre önce faaliyete başlayan Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin resmi açılışı yapıldı.

GÜNDEM 11.03.2018 22:43:00 0
Dernek çatısı altında bir araya geldiler

Saat 14:00'da düzenlenen açılışa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Binali Etyemez, Tekirdağ Gümüşhaneliler Sosyal Yardımlaşma, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, dernek başkanı Metin Gültekin, dernek yönetimi ve üyeler ile davetliler katıldı.

 

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ İLK BASAMAĞI”

 

Açılışta konuşan Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Gültekin, “Dernekler, Sivil Toplum Kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı kültürel varlıkları ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlar, üyeler ve hemşeriler arası iletişim kurulmasını sağlar. Sivil toplum katılımcılığın, çoğulculuğun, beraberliğin, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur dernekler” dedi. Derneğin yaklaşık bir ay önce aktif olarak çalışmaya başladığını kaydeden Gültekin “Yaptığımız araştırmalarda Çerkezköy’de ikamet eden sadece Başbudak köylü hane sayımız 132’dir. 1 ayda 250'ye yakın üyemiz oldu. 2018 sonuna kadar derneğimizin üye sayısının 500’e ulaşmasını amaçlıyoruz. Derneğimizi kurarken sadece Erzincan ile sınırlı kalmadık. Yaptığımız incelemelerde gördük ki Tercan ilçemize ve Başbudak köyümüze sınırı olan ve Çerkezköyümüz’de ikamet eden çok sayıda hemşerilerimiz var. Bu nedenledir ki derneğimizi kurarken çevre köyleri ibaresini unutmadık” dedi.

 

“ÜYELERİN KATKISI ÇOK ÖNEMLİ”

 

Derneğin yapacağı çalışmalarda üyelerin katkısının çok önemli olduğunu kaydeden Gültekin “Biz projelerin ilki olarak dernek merkezimizin kendi mülkiyetinde hizmet vermesini istiyoruz. Bunun için bir arsa alarak düğünlerimizin, özel gecelerimizin, yapılacağı aynı zamanda kadınlarımızın sosyal faaliyetlerinin ve gençlerimizin sosyal kültürel ihtiyaçlarının karşılanabileceği kendi binamızı yapmak istiyoruz. Doğup büyüdüğümüz yöremize borcumuz. Sizleri Erzincanımızın kültürüne ve bu bağlamda derneğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Birliğimizin beraberliğimizin kardeşliğimizin pekişmesi için çaba göstermeliyiz’’ dedi.

 

ÖNCEKİ HALİ İLE BUGÜNKÜ HALİ FARKLI

 

Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, “Kızılpınar'ın 3-5 yıl önceki hali ile bugünkü hali hakikatten farklı. Sevdamız Çerkezköy diye yola çıkan Başkanımız sevdasını özellikle Kızılpınar’da pekiştirdi. Altyapısıyla, kaldırımıyla, üstyapısıyla, yollarıyla Kızılpınar yenileniyor. Biz seçim öncesi 6 ay kala rötuşla değil, her zaman yaşayarak görerek eksikleri gidererek bugünlere geldik” dedi.

 

“ÖRGÜTLENMEK BİR ARAYA GELMEK ÖNEMLİ”

 

Bir araya gelmenin önemini vurgulayan Enver Bayram, “Dernekçilikte örgütlenmek bir araya gelmek, sesinizi duyurmak önemli. Tek tek gidip birilerinin kapısını aşındırmaktansa birileri sizin kapınıza gelsin. Taleplerinizi söyleyin. Sonuçta burada yaşıyorsunuz. Bu anlamda dernekçi bir kardeşiniz olarak, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı olarak her anlamda güzel şeylere yasalar çerçevesinde imza atıldığı sürece hep yanınızda olacağıma söz veriyorum. Mesele sizlerin buraya gelmeniz, birlik beraberlik içerisinde olmanız. Onlarca, yüzlerce bir insan bir araya geldiğinde, güzel fikirler çıktığında ve bunu hayata geçirmek için sesinizi duyurmak istediğinizde dernekler çok faydalı. STK'lar, dernekler zor işlerdir. Faydalı işlere imza atacağınıza inanıyorum. Her zaman yanınızdayım” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek derneğin açılışı gerçekleştirildi.

 

Haber / Özge MERİÇ