Şiddet kurbanı kadınların ismi yaşatılacak

Süleymanpaşa Kadın Platformu ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından  Malkara Yolu üzerinde şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar için hatıra ormanı oluşturuldu.

GÜNDEM 9.03.2018 21:59:00 0
Şiddet kurbanı kadınların ismi yaşatılacak

Hatıra ormanının açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kadının eşit haklara sahip olması gerektiğini vurgulayarak “8 Mart senede bir gün. Aslında 365 gün, kadının dayak yemediği, erkekle eşit statüde olduğu, ekonomik bağımsızlığına kavuşmuş olduğu bir dünya istiyoruz. Kadın anne, hepimizi dünyaya getiren bir kadın. Kadın üretken. Teknolojinin gelişimiyle birlikte kadının artık bu dünyada yapamayacağı hiçbir iş yok. Kadın, bütün dünyada erkekle beraber, cinsiyet ayrımı olmadan ortak insan olma, insan oluşturma yolunda ilerliyor. Çocukların tacize uğradığı, evde annesinin dayak yediğini gören çocukların olduğu bir ülke istemiyoruz. Biz bu ülkede, çağdaş, laik, insanca ve Mustafa Kemal’in çizdiği yolda yürümek istiyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN UMUDU KADINLARA BAĞLIDIR”

 

Bir kadının dünyayı değiştirebileceğini söyleyen Eşkinat, “İmkân bulduğu zaman Trakya kadını da Anadolu kadını da Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği cesareti önümüzdeki süreçte gösterecektir. Biz Trakya’nın kadınına güveniyoruz. Türkiye’nin umudu kadınlara bağlıdır” dedi.

 

KADINLAR HATIRA ORMANINA ÇAM FİDANLARI DİKTİ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ve Süleymanpaşa Kadın Platformu adına Hilal Avcı birer konuşma yaparak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve kadınların karı karşıya kaldıkları sorunlarla ilgili konuştu. Konuşmaların ardından Süleymanpaşa Kadın Platformu Hatıra Ormanı’na çam fidanları dikildi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN