Kadın personellerle yemekte bir araya geldi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, belediyedeki kadın personellerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

GÜNDEM 8.03.2018 21:50:00 0
Kadın personellerle yemekte bir araya geldi

Kadınların geçmişte yaşadığı acıların halen devam ettiğini ifade eden Başkan Uyan “8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde tekstil fabrikasında çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi. O günlerden şimdiye baktığımızda kadınlar hala acılar çekiyor. Ülkemizde ve komşu coğrafyada yaşanan acıları hepimiz görüyoruz. Şehitlerimizin acısı sadece anaların değil tüm milletimizin yüreğini dağlıyor. Birçok kadın şiddete maruz kalıyor, taciz ve tecavüz olaylarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Her gün ülkemizde ve komşu coğrafyalarda kadınlarla ilgili yaşananların, işlenen suçların gölgesindeyiz. Savaşların ve ölümlerin olduğu bir ortamda şaşalı eğlenceler yapmanın uygun olmayacağından bizler de daha samimi bir ortamda böyle bir organizasyon yapmayı düşündük. Savaşların olmadığı anaların ağlamadığı bir ortamda ancak bugünün eğlenerek kutlanabileceğini düşünüyorum” dedi.

 

“KADINLAR İÇİN FARKINDALIK FIRSATI”

 

Her 8 Mart’ın kadınlar için farkındalık fırsatı olduğunu dile getiren Başkan Uyan; “Kadınlar en büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. 8 Mart’ta bizler herkese örnek olmalı farkındalık yaratmalıyız. Türk kadını gerek toplumsal hayatta gerekse günü geldğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda üstlendiği rollerle hepimize örnek olmuştur. İnşallah önümüzdeki yıllarda Dünya Kadınlar Günü’nü kadınlarımızın şiddete maruz kalmadığı, anaların ağlamadığı, kadınların daha özgür olduğu bir ortamda kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. Uyan, personellere çiçek takdim ederek Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

Haber / Ruşa ELMA