Anjelika Akbar'dan müzik ziyafet

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Sanatseverlere müzik ziyafeti sunan dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjel

GÜNDEM 7.03.2018 22:12:00 0
Anjelika Akbar

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar’ın ÇOSB Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen konserde sanatseverlerin karşısına çıktı.

 

ÇOSB’DE DÜZENLENDİ

 

ÇOSB Konferans Salonu’nda düzenlenen dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar’ın konserini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce sanatsever izledi.

 

MÜZİK ZİYAFETİ SUNDU

 

Doğu Fantazisi, Rain in İstanbul ve Rain in İzmir gibi kendi bestelerinin yanı sıra; Çanakkale Türküsü, Üsküdar'a Gideriken, Uzun Ince Bir Yoldayım ve Haydar Haydar türkülerin uyarlaması, Ayvazovski'nin İstanbul'u ve Pitoresk İstanbul için yaptığı bazı çalışmaları da sunan sanatçı Anjelika Akbar, Çerkezköylü sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.

 

İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

 

Şarkı aralarında anılarını da dinleyicilerle paylaşan Piyanist Anjelika Akbar, özellikle Çanakkale Türküsü ve Uzun İnce Bir Yoldayım türküsü ile beğeni topladı. Konserden bir gün önce diş ve çene ameliyatı olduğunu, doktorlarının tüm uyarılarına rağmen ağrı kesiciler ile sahneye çıktığını, fakat konuşmakta zorluk çektiği için vokalli şarkıları programdan çıkarttığını söyleyen Akbar, ilgiden dolayı sanatseverlere teşekkür etti.

 

“BENİM YERİM BURASI”

 

Akbar, Türkiye’ye 25 yıl önce geldiğini belirterek “Birçok ülke gördüm ama Türkiye benim için çok farklı” dedi. Türk insanını çok sevdiğini söyleyen Akbar, “Aslında buraya attığım ilk adımdan itibaren Türkiye’ye yabancı olmadım. Kurslara fazla gitmeden Türkçeyi öğrendim. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra ailem bütün dünyada başkentlere yerleşti. Klasik müzik anlamında da çok elverişli ülkelere gittiler. Beni defalarca çağırmalarına rağmen ‘benim yerim burası’ diyerek olumsuz cevap verdim” dedi.

 

“YETENEKSİZ ÇOCUK YOKTUR”

 

Ailesi ile ilgili de konuşan Akbar, annesinin koro şefi ve piyanist, babasının ise orkestra şefi olduğunu ifade ederek “Ev müzikle doluydu. Birçok müzik enstrümanı vardı. Bütün sanatlar ve felsefe de vardı. Yani bir müzisyenin gelişmesi için bence en uygun altyapı bulunuyordu. Bütün bunların benim için bir şans olduğunu düşünüyorum” dedi. Ailesinin kendisine çok destek olduğunu kaydeden Akbar “Sizlerde çocuklarınızın yapmak istedikleri mesleklere saygı duyunuz. Yeteneksiz çocuk yoktur, yeter ki aileler çocuklarına yardımcı olsunlar” tavsiyesinde bulundu.

 

FİNALİ ‘ÜSKÜDAR’A GİDERİKEN’ ŞARKISI İLE YAPTI

 

Konserin devamında ‘Haydar Haydar’, ‘Sonbahar’ şarkılarını ve batı klasik müzik eserlerini piyanosuyla seslendiren Akbar, ‘Yol Ayrımı’ filminde ve ‘Beni Unutma’ filminde bestelediği müziği piyanosuyla seslendirdi. Konserin finalini ‘Üsküdar’a Gideriken’ şarkısı ile yapan Piyanist Anjelika Akbar, sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. Konserin ardından ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından çiçek takdim edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU