Afrin şehitlerine saygı

Bulgaristan'ın Milli Günü dolayısıyla Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Etkinlikler kapsamında düzenlenecek olan eğlenceler ise Afrin şehitlerine saygı dolayısıyla iptal edildi. '

GÜNDEM 4.03.2018 20:37:00 0
Afrin şehitlerine saygı

Edirne'de Bulgar Ortodoks Sveti George Kilisesi'nde, Bulgaristan'ın 3 Mart Milli Günü ve baharın gelişi 'Baba Marta' günü nedeniyle ayin düzenlendi. Ayinin ardından konuşan Papaz Aleksandır Çıkırık “Bugün Bulgaristan'ın kurtuluş bayramı. Baharın gelişi ve ölmüşler için de dua ettik. İnşallah barış içinde, huzur içinde yaşarız. Aynı zamanda Afrin'de şehit olan 8 genç Türk askeri için de dua ettik” dedi. Kilisedeki programın ardından yemekli resepsiyona geçildi. Resepsiyona Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vassil Valchev, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dostluğun Avrupa Birliği ülkeleri arasında örnek teşkil ettiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov arasında olumlu görüşmeler geçtiğini söyledi.

 

AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN SAYGI DURUŞU

 

Bulgar Başkonsolos Vassil Valchev, konuşmasının son bölümünde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit olan Mehmetçikler için salondakileri ayağa kalkıp saygı duruşuna davet etti. Valchev, "Son günlerde çok üzücü haberler gündemde. Çok sayıda şehitler var Afrin'de. Şehit aile yakınlarına buradan başsağlığı dilemek istiyorum. Ve herkesi saygı duruşuna davet ediyorum" dedi. Valchev'in konuşmasının ardından salondakiler şehit Mehmetçikler için saygı duruşunda bulundu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ