Kimsesiz vatandaşlar için Konukevi açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından sokakta kalan, kimsesiz vatandaşların kış aylarında konaklamaları için Tekirdağ otogarının yanında kurulan 'Dosteli Konuk Evi' düzenlenen törenle açıldÄ

GÜNDEM 18.02.2018 16:34:00 0
Kimsesiz vatandaşlar için Konukevi açıldı

Açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Biz evlerimize sıcak yataklarda yatarken çeşitli nedenlerle sokakta kalan vatandaşlarımıza bir barınak, bir sıcak yuva sağlamanın bugün mutluluğunu yaşıyoruz. Bu da bizim ‘Dosteli Konuk Evi’miz. Büyüyerek devam edecek ve bir kampüs haline gelecek. Önümüzdeki aylarda ‘Pembe Ev’imize açacağız. Daha sonra bunların hepsini bir araya getirerek Süleymanpaşa Belediyesi’nin içerisinde aşevi de olan bir sosyal kampüsü olacak” dedi.

 

“YILSONUNA DOĞRU YENİ OTOGAR AÇILACAK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Süleymanpaşa Belediyesi’nin diğer belediyeler için örnek projeler hayata geçirdiğini belirtti. Albayrak “Bizim de Büyükşehir Belediyesi olarak, dün gezdiğim kadarıyla yeni otogarın yüzde 45’lik bölümü tamamlanmış. İnşallah bu yılın sonuna doğru yeni otogara geçeriz. Siz de burada gönlünüze göre, bizim de gurur duyacağımız bir belediye binası yapacağınıza inanıyorum” dedi. Dosteli Konuk Evi’nde kalan Saffet Yurtsever, 20 günden beri evde yaşadığını belirterek, “Buradaki hizmetten memnunum, burası sıcacık ve çok temiz. Burada her hafta nevresimler değişiyor, çok memnunuz” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN