Çerkezköylü öğrenciler Gastronomi Festivali'ne katılacak

Çerkezköy'de eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 ve 11. Sınıf Yiyecek İçecek bölümü öğrencileri, 22-25 Şubat tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan

GÜNDEM 16.02.2018 23:31:00 0
Çerkezköylü öğrenciler Gastronomi Festivali

Öğrenciler festival öncesi Okul Müdürleri Talat Mutlu, Yiyecek İçecek Alan Şefi Hülya Güner ve bölüm öğretmeni Nurgül Kurşunlu ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti.

 

14 ÖĞRENCİ KATILACAK

 

Ziyarette okul müdürü Talat Mutlu, festivalde yapılacak olan yarışma ile ilgili Kaymakam Abban’a bilgi verdi. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından 22-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslar Arası Gastronomi Festivali’nde yapılacak olan yarışmaya Hacı Fahri Zümbül Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı’nda öğretmenler Hülya Güner, Nurgül Kurşunlu ve İbrahim Balaban’ın rehberliğinde 14 öğrencinin katılacağını kaydeden Mutlu “Bu yıl 16’ncı kez düzenlenecek festivale 30 ülkeden 450’si yabancı olmak üzere 2 bin 100 yarışmacı aşçı 75 kategoride katılacak” dedi.

 

HEDEF ALTIN MADALYA

 

Yarışmaya Balık kategorisinde öğrenciler Öznur Hati, Senanur Coşkun, Sevgi Satıcı’nın, Tatlı tabağı kategorisinde de Kardelen İpek, Busenur Açar, Yağmur Uysal, Zeynep Taş, Ana yemek kategorisinde  Ayça Akdüzen, Zeliha Şanlı, Rukiye Kurkut, Nergiz Yılmaz, Çağla Salcı, Fatmanur Akbulut ve Tuğba Akça’nın katılacağını kaydeden Mutlu “Öğrencilerimiz uzun süredir üzerinde çalıştıkları sunumları ile mücadele edecekler. Biz bu yarışmalara 3 kez katıldık. İlk katıldığımız yıl bronz madalya  ikinci yıl ve üçüncü yıllarda gümüş madalyalar aldık. Bu yıl hedefimiz Altın Madalya almak” dedi.

 

ULUSLAR ARASI YEMEKLER SEÇİLDİ

 

Yiyecek İçecek Alan öğretmenleri Hülya Güner ve Nurgül Kurşunlu da “Yarışma için uluslar arası yemekleri seçtik. Okulumuzu ve Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi. Ziyarette konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da “Bu yarışmada ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum” diyerek yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar diledi.

 

Haber / Özge MERİÇ