Kaçaklar FETÖ şüphelisi çıktı

Yunanistan sınırını oluşturan Meriç Nehri üzerinden sabah saatlerinde karşıya geçmek isteyen grubu taşıyan bot, alabora oldu.

GÜNDEM 14.02.2018 18:29:00 0
Kaçaklar FETÖ şüphelisi çıktı

Askeri yasak bölgedeki olay askerler tarafından fark edilince olay yerine AFAD ekipleri sevk edildi. Nehir hattında arama çalışması başlatan ekiplerin, öğleden sonraki arama çalışmalarında, botun devrildiği bölgeye yaklaşık 500 metre uzaklıkta 2 çocuk ve bir kadının cesetleri bulundu.

 

3 CESEDE ULAŞILDI

 

Yapılan incelemede, boğularak öldüğü belirlenen kadının İzmit'te hakkındaki FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle öğretmenlikten ihraç edilen 'ByLock' kullancısı Ayşe A. olduğu belirlendi. Abdulrezzak'ın eşi Uğur A. ile birlikte mahkeme tarafından adli kontrol kararı ile yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Çantasından 2 çocuk kimliği çıkan Ayşe A.’nın eşinin ise olay sırasında botta olup olmadığı tespit edilemedi.

 

YUNANİSTAN TARAFINA GEÇTİĞİ BELİRLENDİ

 

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bota bindirilerek Yunanistan'a gitmek isteyenlerin iki aile olduğu ve onlara 3 Pakistan uyruklu şüphelinin kılavuzluk yaparak nehir kenarına kadar getirdiği tespit edildi. Pakistan uyruklu şüpheliler gözaltına alındı. Bottan nehre düşen bir kişinin de yüzerek Yunanistan tarafına geçtiği belirlendi.

 

4 KİŞİNİN KAYIP OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

 

AFAD Edirne ekipleri tarafından arama-kurtarma çalışmaları dün sabah yeniden başladı. Botla nehre giren ve aralarında çocuk ve kadınlarında olduğu grubun 11 kişi olduğu, bunlardan 3'ünün nehir kenarında gözaltına alınan Pakistan uyruklu kılavuzlar olduğu, bir kişinin Yunanistan'a yüzerek geçtiği ve nehirde cesedi bulunan 2'si çocuk 3 kişi dışında akıntıya kapılarak kaybolduğu sanılanların 4 kişi olduğu tahmin ediliyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU