Yeni yönetimden Kaymakam Yurt'a ziyaret

Süleymanpaşa'da faaliyet gösteren Namık Kemal Derneği, genel kurulu yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kurt ile yönetim kurulu üyeleri Recai Gülgen, Hakkı Birinci, Tevfik Altürk ve İhsan Şeniz

GÜNDEM 14.02.2018 18:20:00 0
Yeni yönetimden Kaymakam Yurt

Ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kurt, dernek olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Namık Kemal'in Türk tarihi ve Tekirdağ için önemini anlatmak için yola çıktıklarını söyleyen Kurt “Her geçen dönem hizmetlerimize yenilerini eklemeye çalışıyoruz. Namık Kemal Evi’nde Namık Kemal eserlerini okuma günleri başlattık. Her yıl tanıtım gazetesi çıkartıyoruz. Namık Kemal’in kabrini ziyaret için gençlerden oluşan bir grubu Bolyayır'a götürmeyi planlıyoruz. Namık Kemal'in torunlarına ulaşarak buraya ilgilerini çekmeye çalışacağız” dedi.

 

“MİLLİ BİLİNÇ VE ŞUUR DEĞİŞMEZ”

 

Kaymakam Yurt da vatan sevgisi, Türklük bilinç ve şuurunun gelişmesinde Namık Kemal'in fikirlerinin büyük etkisinin olduğunu, Türk milletinin en çok tanıdığı tarihe mal olmuş fikir adamlarının başında Namık Kemal'in geldiğini belirterek “Zaman ve şartlar değişse de milli bilinç ve şuur, vatan sevgisi duygusu asla değişmez. Bu sebeple derneğin yaptığı çalışmaları takdir ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN