İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek

Çerkezköy Belediyesi, ilçede yaşayan bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlara haftanın 6 günü, günlük iki öğünlük sıcak yemek dağıtıyor. Şuana kadar tespit edilen 100 kişiye hafta

GÜNDEM 9.02.2018 22:16:00 0
İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek

Ocak ayı başından itibaren ilçe genelinde yaşayan bakıma muhtaç, yaşlı, engelli ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara belediye olarak sıcak yemek dağıtımına başladıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Şuanda tespit edilen 100 kişiye haftanın 6 günü, günlük iki öğünlük sıcak yemek dağıtımı yapılıyor” dedi.

 

KONTROLLERİ YAPILIYOR

 

Haftanın 6 günü, günlük iki öğünlük 3 çeşit sıcak yemeği bakıma muhtaç, engelli, yaşlı ve maddi durumu kötü olan vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Akay “Görevli arkadaşlarımız tarafından her gün 3 öğün sıcak yemek tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine götürülerek sefer tasları ile teslim ediliyor ve bir önceki gün verilen sefer tasları alınıyor. Yemekler steril ve hijyenik ortamda hazırlanıyor ve kontrolleri de sürekli yapılıyor” dedi.

 

BELEDİYEYE BİLDİRİLMESİNİ İSTEDİ

 

İlçe genelinde bakıma muhtaç, yaşlı, engelli, evinde sıcak yemek yapamayacak durumda olan vatandaşların tespit edilmesi halinde belediye bildirilmesini isteyen Akay “Bakıma muhtaç vatandaşlarımız ya da komşuları tarafından Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurulması halinde, yapılacak incelemenin ardından bu vatandaşlara da sıcak yemek ulaştırılacak” dedi. Akay, tüm Çerkezköylülerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ