Erken teşhis hayat kurtarır

Dünya Kanser Günü dolayısıyla açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ülkemizde son yıllarda kanser hastalığında belirgin bir artış olduğunu dile getirdi.

GÜNDEM 5.02.2018 15:09:00 0
Erken teşhis hayat kurtarır

Günümüzde en sık karşılaşılan ve çevremizdeki hemen her bireyde olması muhtemel hastalıklardan birinin kanser hastalığı olduğunu söyleyen Uyan “Gelişen teknoloji sayesinde, çağımızın en ölümcül hastalıklarından biri olan kanser hastalığının tanı ve tedavisinde ilerlemeler kaydedilse de, kanser dünyada ve ülkemizde hala can almaya devam ediyor” dedi.

 

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Uyan, vatandaşların sağlıklı yaşamı için mücadele ettiklerini belirterek “İlçemizde ve bölgemizde halkımızın sağlığını tehdit edecek her duruma karşı dimdik ayaktayız. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşayarak çocuklarını büyütmesini sağlamak bizim görevimizdir. Bu sebeple vatandaşlarımızın gelecekte sağlıklı bir çevrede hayatlarını idame ettirebilmesi için mücadelemizi veriyoruz. Her zaman da vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

“TARAMA TESTLERİ YAPILIYOR”

 

Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çeken Uyan “İlçemizde yaşayan bayan vatandaşlarımızın Tekirdağ Kanser Tarama Merkezi’ne ücretsiz olarak ulaşımını sağlayarak kanser tarama testlerini yaptırabilmelerini sağlıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçli olması, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurması ve erken tanının konulması hastalığın tedavisinde büyük önem arz ediyor.  Dünya Kanser Günü’nün vatandaşlarımızın kanser konusunda bilinçlenmesine vesile olmasını temenni ediyor, kanserle mücadelede emek harcayan herkese başarılar diliyor, kanser hastalarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN