2 yılda 12 bin milyoner Türkiye'den göç etti

2017 yılında dünya üzerinde 95 bin milyoner ülkesini terk etti. 6 bin milyoner göçü veren Türkiye de milyoner göçleri sıralamasında üçüncü oldu. Milyoner göçü istastistiklerine göre 2017 yÄ

GÜNDEM 2.02.2018 11:24:00 0
2 yılda 12 bin milyoner Türkiye

2016 yılında 64 bin olan milyoner göçü, 2017 yılında 82 bin oldu. Artan milyoner göçünün başlıca nedenleri arasında kişisel güvenlik, eğitim, sağlık, iklim ve temizlik yer aldı. En fazla milyoner göçü alan ülke 10 binle Avustralya olurken, Avustralya’yı 9 binle ABD, 5 binle Kanada ve Birleşik Arap Emirlikleri izledi. Diğer tercih edilen yerler arasında ise 3 bin milyonerin göç ettiği Karayip Adaları yer alırken, 6. Sırada 2 bin milyonerin göç ettiği İsrail ve İsviçre yer aldı. Onları, bin milyoner göçüyle 8'inci sırada yer alan Yeni Zelanda, 9'uncu sıradayer alan Singapur takip etti.

 

EN FAZLA GÖÇ TÜRKİYE’DEN

 

Ülkesini terk edenlerin büyük çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerden oluşurken ilk sırada ise Çin yer aldı. Böylelikle, 2017 yılında ülkesini terk eden Çinli sayısı 10 bin olarak tespit edildi. Bu sayıyı 7 bin milyoner göçü veren Hindistan takip ederken, Türkiye’de 6 bin milyoner göçü vererek ilk üçün içerisinde yer aldı. Listede üçüncü sırada yer almasına rağmen nüfusa ve milyoner sayısına göre en fazla göçü veren ülke ise yine Türkiye oldu. Ülkesini terk edenlerin en çok tercih ettiği yerler baz alındığında, Çin’in tercihi ABD, Kanada ve Avustralya olurken, Hintlilerin seçimi ise ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Avustralya ve Kanada oldu. Türkiye’nin tercihi ise Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

 

Haber / Ruşa ELMA