"2019'da o lafları size yedireceğiz"

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları 5. Kongresi'nde konuşan partililer geçtiğimiz günlerde düzenlenen halk toplantısında "İki taraf da Allah Allah diyor, birbirlerini kırıyor" sözl

GÜNDEM 28.01.2018 21:57:00 0

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları 5. Kongresi Cumartesi günü saat 18:00’da Beylice Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

“BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR”

 

Kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkan Vekili Emre Yazar, bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirterek yeni seçilecek yönetime başarılar diledi. İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütürken İlçe Yönetimine seçilmesinden dolayı görevi bırakan Rengin Güler de, görev yaptığı süre boyunca kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Konuşmasının sonunda Rengin Güler’e AK Parti Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca tarafından plaket verildi.

 

“BU OYUNU BOZACAĞIZ”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe de “AK Parti’de siyaset herkesin işi değil, herkese de nasip olan bir iş değil” dedi. Afrin operasyonu ile ilgili de konuşan Öğe “Bir oyun kurulmaya çalışılıyor. Ülkemizin sınırlarında teröristlerle bizi tehdit etmeye çalışıyorlar. Bu oyunu bozacağız. Türkiye’nin gücünü, Türk ordusunun kahramanca çalışmasını herkes görecek” dedi.

 

“HEDEFLERE HEP BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ”

 

Afrin’de, Suriye’de son terörist defedilene kadar operasyonların süreceğini dile getiren Öğe “Ülkemiz 15 yıl önce 1 milyar dolar almak için anlaşmalar yapıyordu. Şimdi Suriye halkına 30 milyar dolarlık yardımda bulunduk. Dünya artık Türkiye’nin daha büyük olduğunun farkında” dedi. Afrin’de 400’e yakın teröristin hakkından gelindiğini kaydeden Öğe gençlere de seslenerek “Zaman az, düşman çok. Çok çalışacağız. 2019, 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bu hedeflere birlikte ulaşacağız” diye konuştu.

 

“SADECE ENERJİSİNE DEĞİL, HAYALLERİNE TALİBİZ”

 

2019’da gençlerle, kadın kollarıyla AK Parti bayrağını buradaki belediyenin çatısına dikeceklerini söyleyen Öğe “AK Partili gençlerin sadece enerjilerine değil, hayallerine de talibiz. Bu hayaller bizim için bir yol haritasıdır” dedi. 

 

“TÜMÜ BİTENE KADAR ORADAN AYRILMAYACAĞIZ”

 

AK Parti Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca da “Çerkezköy’de huzur ve ahenk içinde çalışıyoruz. Temayülümüzü ve mülakatımızı yaptık. Genel merkezimiz Haluk başkanda karar kıldı. 2019’a giderken çalışmak için 1 yıllık süremiz kaldı. Çok çalışacağız” dedi. Kongrede konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün de Türkiye’nin gündeminin Afrin Harekatı olduğunu belirtti. 400 pkk’lının saf dışı bırakıldığını belirten Akgün “Tümü bitene kadar oradan ayrılmayacağız. Burada yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin güvenli bir şekilde geri gitmesini sağlayacağız” dedi.  

 

“72 UÇAK KALDIRILDI”

 

Fırat Kalkanı’nda şehit olan 72 Mehmetçiğin anısına Afrin harekatının ilk gününde 72 uçağın havalandığını dile getiren Akgün “Her şehit olan kardeşimiz için bir uçak kaldırırız ve başlarına bomba yağdırırız” dedi. Halk Günü Toplantısı’nda sarf ettiği sözler nedeniyle CHP’li Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı da eleştiren Milletvekili Akgün “Herhalde şaşırmış olacak. Benim Türk askerimle pkk’lıları aynı kefeye koyuyor. 2019’da o lafların hepsini size yedireceğiz” dedi.

 

MANDALI’YA SERT ELEŞTİRİ

 

Akgün’ün konuşmasının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da bir konuşma yaptı. Bu davanın, milletin, ümmetin davası olduğunu söyleyen Doğan “Afrin’deysek ümmet için oradayız” dedi. Kongrede son konuşmayı AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı. Ülkemizin Doğu sınırında teröre karşı ilk hamlesinin Fırat kalkanı olduğunu kaydeden Yüksel “Bunda ilk derslerini aldılar. Biz Fırat Kalkanı operasyonun yaparken birileri bas bas operasyon yapmayın diye bağırdılar. Şimdi ne oldu Tekirdağ’dan bir ses geldi. Kapaklı Belediye Başkanı ‘İki taraf da Allah Allah diyor, birbirlerini kırıyor’ diyor. Evlerinde çoluğuyla çocuğuyla otururken füzelerle, bombalarla bombalananlar gerçekten Allah Allah diyenler. Camide namazını kılarken, ibadetini yaparken üstüne füze atılanlar, roket atılanlar gerçekten Allah Allah diyenler. Mandalı, o roketleri benim masum insanlarımın üzerine atanlara da Müslüman diyor. Böyle Müslümanlık olmaz olsun” dedi.

 

“DARBENİN AĞABABASINI 15 TEMMUZ AKŞAMI GÖRECEKTİN”

 

Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey Mandalı sen Allah diyenle yallah diyeni birbirine karıştıracak kadar edepsiz bir adamsın. Bu toprakların bir metrekaresi için on milyonlarca insan canını vermeye razıyken, ben orada şehitler verirken, her iki tarafı nasıl aynı kefeye koyarsın? Ya sen ne söylediğini bilmiyorsun, ya da söylediğini çok iyi biliyorsun, sana bu aklı verenlerin inanıyorum ki akılları yerinde değil. Diyorsun ki ‘Bu ülke 2 tane darbe girişimi geçirdi, 1960’ta ve 1980’de. Şimdi de sivil darbe ile yönetiliyoruz’ diyorsun. 15 Temmuz akşamı o şehitler, gaziler olmasaydı sen o zaman bu toprakları düşman botuyla çiğnenirken görecektin. Darbenin ağababasını 15 Temmuz akşamı görecektin. O insanlar yüzünden bu topraklarda bu kadar rahat bir şekilde konuşabiliyorsun. 15 Temmuz akşamı o vatan hainlerinin yaptığı darbe girişimi değil, ihtilal girişimiydi. Bu topraklarda sadece küçücük bir eylem nedeniyle aylarca, yıllarca olağan üstü hal ilan edildi. Sen şimdi sivil darbe ile yönetiliyoruz diyorsun. Ülkenin dört tarafından dönen oyunların farkında değil misin? O vatan hainlerinin bu topraklarda neler yapmak istediklerinin farkında değil misin? Topraklarımızdan parça almak için bu oyunları kurduklarının farkında değil misin? Bu millet 3 kıtaya hakim olmuş bir millet. Bizim kimsenin namusunda, haysiyetinde, özellikle toprağında zerre kadar gözümüz yok. Biz kendi topraklarımızın bekası için orada şehit veriyoruz.  Karşı tarafın Allah dediğine inanıyorsan, ben senin hiçbir söylediğine inanmıyorum artık”

 

“BUNLARI SÖYLEYENLERİ O KOLTUKTA OTURTMAMALIYIZ”

 

Bu makamların gelip geçici olduğunu söyleyen Yüksel “Bu söylemleri söyleyenleri o koltukta oturtmamamız gerekiyor. Sosyal medya hesaplarınızdan AK Parti’ye yakışır bir şekilde İrfan Mandalı’yı eleştirin” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçime Haluk Demir’in tek listesi ile gidildi. Demir başkanlığındaki yönetimde Abdullah Azbay, Baran Demir, Büşra Can, Cennet Yaman, Emine Duygu, Emrah Novruzsoy, Emre Aksoy, Emre Yazar, Gamze Dayıoğlu, Gönül Aktaş, Hakan Sorgun, Halil İbrahim Sakalı, Mert Çiftçi, Mustafa Kibar, Mücahit Canpolat, Nimet Furan, Oğuzkaan Kara, Ömer Sökmen, Samet Gök, Serkan Kaya, Sinan Öğe, Yusuf Temür, Zehra Yazıcı ve Zeynep Memiş yer aldı.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Kongreye AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Eski Başkanı Efrahim Yeşil, eski ilçe başkanları Sait Yazı, Reşat Bahar, Alaaddin Demirbağ, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU