Çam ağaçları tırtılların istilasına uğradı

Malkara'da 350 dönümlük Atatürk Ormanı'ndaki çam ağaçları çam kese böceklerinin istilasına uğradı. Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Ali Şen olaya hemen el atacaklarını belirterek, en

GÜNDEM 28.01.2018 21:05:00 0
Çam ağaçları tırtılların istilasına uğradı

Malkara Belediyesi ve 95'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı, hayırseverlerin de desteğiyle 14 yıl önce kurulan, İbrice Mahallesi yolu üzerine çoğu çam olan 13 bin 500 ağaçta oluşan Atatürk Ormanı, çam kese böcekleri olarak bilinen tırtılların tehdidi altında. Atatürk Ormanı çevresinde yaşayan vatandaşlar, bazı çam ağaçlarının kurumaya başladığını belirterek, ormanın yıllardır bakımsız durumda olduğunu, şimdi de orman çam kese böceklerinin tehdidi altında bulunduğunu belirtti.

 

'EN KISA ZAMANDA BÖCEKLERİ TOPLAYACAĞIZ'

 

Belirli sayıdaki tırtılların orman için tehlike yaratmadığını belirten Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Ali Şen de “Eğer ki, bir ağacın üzerinde 20'den fazla bulunuyorsa işte o zaman tehlike yaratıyor. Şu anda bu çam kese böcekleri bir tehlike yaratmıyor. Bu böcekler ağaçları öldürmüyor. Tabi dediğim gibi 20'den fazla bulunuyorsa tehlikeli. Ama biz olaya hemen el atacağız. Gerekeni yapacağız, en kısa zamanda o böcekleri toplayacağız. Ama kesinlikle kimyasal bir mücadele olmayacak. Adacık yöntemiyle toplayacağız. Ormanımızın dış görünümü de el atacağız. Onun içinde gerekeni yapacağız" dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN