Minik öğrencilerden kardeşlerine karne hediyesi

Kapaklı'da eğitim öğretim veren Fatma-İrfan Mandalı İlkokulu öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesine günler kala KapaklılÄ?

EĞİTİM 16.01.2018 17:37:00 0
Minik öğrencilerden kardeşlerine karne hediyesi

Kapaklı’da eğitim öğretim veren Fatma-İrfan Mandalı İlkokulu öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı.  

 

TÖREN DÜZENLENDİ

 

Öğrenciler tarafından kardeş okul olarak belirlenen Şırnak-Silopi Verimli İlkokulu’nda eğitim gören ilkokul öğrencilerine giyim, kırtasiye, oyuncak gibi yardım kolileri hazırlanırken, koliler saat 10:00’da okulda düzenlenen törenin ardından Silopi’ye gönderildi.

 

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis üyesi Akın Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Okul Müdürü Erdal Durak, proje hakkında bilgi verdi. Kaymakamlık oluru ile kardeş okul olarak ilan edilen Şırnak Silopi Verimli İlkokulu’na, öğrenci, veli ve öğretmenler tarafından hazırlanan yardım paketlerini göndermek için bu programı düzenlediklerini ifade eden Durak “Böyle anlamlı bir yardım kampanyası yapmamıza vesile olan, başta Kaymakamımız olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüze okulumuz adına teşekkür ederim” dedi.

 

“İTİNA İLE HAZIRLANDI”

 

Yardımlaşmak, paylaşmak gibi değerleri öğrencilere öğretmenin ve onlara bu duyguları yaşatmanın birlik, beraberlik ve toplum olma olgusu açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden Durak “Kardeş okul müdürümüz ile iletişime geçerek okulda eğitim gören ilkokul öğrenci sayısı ve isimleri belirlendi. Toplam 270 ilkokul öğrencisine, isimlerine özel hediye paketleri öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz tarafından itina ile hazırlanarak kolilendi” dedi.

 

“KARNE HEDİYEMİZ”

 

Hazırlanan 112 adet yardım kolisinin kargo ile gönderileceğini kaydeden Durak “Hediye paketleri titizlikle hazırlandı ve hiçbir öğrenci unutulmadı. Minik öğrencilerimize karne hediyemiz olsun, güle güle kullansınlar” dedi. Sanayiciler İlkokulu öğrencilerinin kardeş okul seçtikleri Şırnak Silopi Başköy İlkokulu’na yardımların ulaştığını bugün ise Verimli İlkokulu’na yardım kolilerini göndereceklerini ifade eden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant da “Emeği geçen başta okul müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışma bizleri destekleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’e ve yardımlaşmaya vesile olan Tankçı Kurmay Albay Kubilay Kesimci komutanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BU VATANI KİMSE BÖLEMEZ”

 

Programda konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de bu anlamlı kampanyayı düzenleyen okul yönetimi ve öğrencileri tebrik etti. Silopi-Kapaklı arasının bin 300 kilometre olduğunu dile getiren Kaymakam Yüzer “Bizim öğrencilerimiz hiç görmedikleri telefonda bile konuşmadıkları kardeşlerine karne hediyesi gönderiyorlar. İşte böyle kutsal yardımlaşma duyguları oldukça hiç görmedikleri sesini bile duymadıkları bin 300 kilometre ötedeki kardeşlerine karne hediye gönderen çocuklarımız oldukça bu memleketi ve vatanı kimse bölemez” dedi.

 

“YILDIZLI PEKİYİ ALDINIZ”

 

Öğrencilerin birkaç gün sonra karne alacağını söyleyen Yüzer, “Belki karnenizde bu dersler yazılmayacak ama siz insanlıktan ve ahlaktan yıldızlı pekiyi aldınız” dedi. Konuşmaların ardından 112 adet yardım kolisi protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından taşınarak kamyona yüklenip Silopi’ye gönderildi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN