Belediyeden 'özel' hizmet

Çorlu Belediyesi, görme engelli vatandaşlara yönelik olarak kat planlarının yer aldığı 'Braille Alfabeli Kabartma Pano' ve yardımcı personel hizmeti sunuyor. İşitme engelli vatandaşlar için de â?

GÜNDEM 16.01.2018 17:04:00 0
Belediyeden

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Belediyemize gelen vatandaşlarımız isteklerini, şikâyetlerini ve belediye ile ilgili olan yazışmalarına ilk adım olarak halk masasından başlıyor. Braille Alfabeli Kabartma Pano görme engelli vatandaşlarımız için yapıldı. Görme engelli vatandaşımız bu tablo sayesinde hangi katta hangi birimlerin bulunduğunu ve nereye gidebileceğini öğrenebiliyor. Halk Masamızda işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız içinde bir memurumuz var. Belediyemizde yapacakları işlemler konusunda kendileriyle irtibat kurmaları amacıyla bulunan personelimiz, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımıza her konuda yardımcı oluyor” dedi.

 

İŞARET DİLİ ÖĞRENDİ

 

Çorlu Belediyesi'nde görev yaptığı esnada Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan ücretsiz "işaret dili" kursunu başarıyla tamamlayan ve Halk Masası’nda hizmet sunan belediye personeli Esra Vatansever de işitme engelli vatandaşlara yardımcı olabilmenin mutluluğu içinde olduğunu ifade etti.

 

Haber / Ruşa ELMA