Dereceye giren sporcular ödüllendirildi

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Yıl Satranç Turnuvası'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

SPOR 8.01.2018 12:48:00 0
Dereceye giren sporcular ödüllendirildi

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 64 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Yeni Yıl Satranç Turnuvası birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne oldu. 6 Ocak Cumartesi günü başlayan turnuvada, Pazar günü ise final müsabakaları oynandı. Final müsabakalarının ardından ödül töreni düzenlendi.

 

TÜM SPORCULAR KAZANDI

 

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ödül töreninde yaptığı konuşmada “Çerkezköy Belediyesi olarak çocuklarımızın satranç sporuna olan ilgilerini artırmak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmaları artırarak sürdürüyoruz. Bizim gözümüzde bugün turnuvamıza katılan sporcuların hepsi kazandı. Bu nedenle tüm katılımcılarımıza hediyelerimiz olacak” dedi.

 

ZİHİNSEL GELİŞİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 

Zengin, satranç sporunun çocukların zihinsel gelişimi ve pratik düşünme kabiliyeti kazanmaları açısından çok önemli olduğunu belirtirken, turnuvada görev alan hakemlere ve katılımlarından dolayı tüm velilere teşekkür etti. Ümit Zengin konuşmasının ardından turnuvada hakem olarak görev alan Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut ile hakemler Selçuk Ertaş ve Ceylan Aslan’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Turnuvada Küçükler kategorisinde Ateş Atabey Ayhan 1’inci, Çağan Gürsoy 2’nci ve Ege Yiğit Çelik 3’üncü oldu. Yıldızlar kategorisinde ise Mert Kaplan 1’inci, Cenk Batur Aslan 2’nci ve Polat Sever de 3’üncü oldu. Dereceye giren sporculara madalya, kupa ve hediyeleri Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi Aylin Aydoğdu ve Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin tarafından verildi.

 

EN KÜÇÜK SPORCU DA ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Yıldızlar kategorisinde en iyi bayan sporcu olan Ezel Özgör ve Küçükler kategorisinde en iyi bayan sporcu olan Ece Naz Sönmez ile turnuvanın en küçük sporcusu olan Ahmet Doruk Köksal’a da madalya verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU