Aykırı Sohbetler'de eğitim konuşuldu

Lüleburgaz'da Aykırı Sohbetler'de gazeteci Abbas Güçlü ve Prof. Dr. Necdet Tekin 'Eğitimde Bugün ve Yenilikçi Yaklaşımlar'ı konuştu.  

EĞİTİM 8.01.2018 12:37:00 0
Aykırı Sohbetler

Eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Abbas Güçlü “Eğitim, Türkiye’nin gündeminde yer almıyor ve eğitim ciddiye alınmıyor. Eğitimin ciddiye alınması gerekiyor. Pek çok konuda kandırılmak istemiyorsanız eğitimi ciddiye alın. Bugünün dünyası sosyal ve yaratıcı insan istiyor, bunu unutmamak gerekiyor” dedi.

 

“BEKLENEN VERİM ALINAMIYOR”

 

Prof. Dr. Necdet Tekin eğitimden beklenen verimin ve kalitenin alınamadığına dikkat çekerek “Türkiye’deki eğitimin etkisi ve verimliliği yok. Ülkemizde 112 devlet, 70 vakıf, toplam 182 üniversite var. YÖK’e bağlı 112 üniversiteye verilen para 27.8 milyar TL bunun yüzde 68’i öğretim üyelerinin maaşları, peki geri kalanıyla bu üniversiteler ne yapacak? Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi 95.5 milyar TL yüzde 81 küsürü maaşlar, yüzde 7’si yatırım… Rol model insanlarımız, başta bilim insanları, yazarlar, çizerler yanı kamuyu etkileyecek insanlarımızın örnek olması lazım ve Türkiye genelinde ışık yakacak insanlar olmaları lazım” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN