"İntiharın Genel Provası" Çerkezköy'de

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında "İntiharın Genel Provası" isimli tiyatro Çerkezköy'de sanatseverlerle buluşacak.

KÜLTÜR SANAT 8.01.2018 11:47:00 0

11 Ocak Perşembe günü saat 19:30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda sahnelenecek olan oyunda Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik, Selen Öztürk rol alıyor. Oyunun yönetmenliğini ise Emrah Eren yapıyor.

 

OYUNUN KONUSU

 

Hayatta her şeyini yitirdiğine inanan bir kadın Tuna Nehri’ne atlayarak yaşamına son verme kararını alır. Planladığı intihar doğrultusunda son durak olan Tuna Köprüsü’ne çıktığındaysa beklenmedik insanlar tarafından ölümü engellenmeye çalışılır. Hatta ona yeni bir işle gelen yeni bir hayat umudu aşılanmıştır. Bu umutla bu yeni hayata yelken açan kadın kendini yok edici bir sistemin çarkları arasında bulacağından habersizdir. Farkına vardığındaysa yine ilk durak olan Tuna Köprüsü’ndedir ve bu kez başlangıçta sahip olduğu nelerin yitip gittiğinin de farkındadır.

 

DUŞAN KOVAÇEVİÇ’İN KALEMİNDEN

 

Tiyatroadam oyuncuları tarafından sahnelenecek olan ‘İntiharın Genel Provası’, 20. Yüzyılın Balkanlar’dan çıkmış en keskin kalemlerinden biri olarak anılan Duşan Kovaçeviç’in kendine has üslubuyla, kara mizah tarzında kaleme aldığı, alaycı ve sarsıcı bir sistem eleştirisi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN