4 okul Avrupa yolunda

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi tarafından Erasmus + Mesleki Eğitim, Personel Öğrenci Hareketliliği Programına projeleri ile kabul edilen Çerkezköy'den 4 okulun öğrenciler

EĞİTİM 3.01.2018 19:35:00 0
4 okul Avrupa yolunda

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi tarafından Erasmus + Mesleki Eğitim, Personel Öğrenci Hareketliliği Programına projeleri ile kabul edilen Çerkezköy’den 4 okulun öğrencileri  saat 10:00’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti.

 

İLK ZİYARET KAYMAKAMLIĞA

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Yusuf Hayri, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Talat Mutlu, Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Murat Sütçü, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Sevinç, öğretmenler ve öğrenciler proje hakkında Kaymakam Abban’a proje hakkında bilgi verdi. Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Öğretmeni Hasan Dede, TC Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi’nce kabul edilen dört okulun Erasmus+Mesleki Eğitim, personel ve öğrenci hareketliliği kapsamında toplam 120 bin euro bütçeli projeleriyle 65 öğrenci, 12 öğretmen ve 4 kişi yönetim ekibi olmak üzere toplam 81 katılımcıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

 

81 KİŞİ KATILACAK

 

Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 23 öğrenci ve 3 öğretmenin ‘Avrupa’da 3 farklı alanda Teknik Staj’ projesi ile Çek Cumhuriyeti ve Almanya’ya, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğrenci ve öğretmenlerin de ‘3 Meslek 1 Mesele: Avrupa’da Staj faaliyetleri’ Projesi ile Çek Cumhuriyetine ve İtalya’ya gideceğini belirten Dede, “Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden projeye 25 öğrenci ve 3 öğretmen katılacak. Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezimizden 7 öğrenci ve 2 öğretmen de ‘Avrupa Stajlarıyla Engelsiz Hayata Merhaba D’ projesiyle İtalya’ya gidecek. Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nden 10 öğrenci ve 4 öğretmen ‘Biz de Varız’ projesiyle Almanya’ya gidecek” bilgisini verdi.

 

5 OKULUN 4’Ü ÇERKEZKÖY’DEN

İtalya, Çekya ve Almanya’da iki hafta boyunca 60 saatlik yurt dışı eğitimi, 40 saatlik de yurt içinde olmak üzere toplamda 100 ders saatini kapsayan bir eğitim döneminin olduğunu söyleyen Dede “Tekirdağ’dan kabul edilen beş okulun dördünün Çerkezköy’den olması da mutluluk verici” dedi. Mesleki eğitimin yaygınlaşmasını hedeflediklerini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da bu projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Öğrenci ve öğretmenler daha Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü de ziyaret etti. Gümüş, bu başarıdan dolayı öğrenci ve öğretmenleri kutladı.

 

AKAY’I DA ZİYARET ETTİLER

 

Öğretmen ve öğrenciler Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da ziyaret ederek projeler ve yurt dışı eğitimi hakkında bilgi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş öğrencilerin yurt içindeki eğitimlerinin yanında yurt dışındaki alınan eğitimlerinin de ilgili ülkelerce sertifika ile belgelendirileceğini, her bir yararlanıcının bu projeden 4 adet sertifika ve belge almaya hak kazanacağını söyledi. Öğrencilerin bu başarısından gurur duyduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da öğrencileri, öğretmenleri, velileri ve okul idarecilerini tebrik ederek başarılı çalışmalarının devam etmesini temenni etti.

 

ULAŞIM TALEBİNDE BULUNDULAR

 

Yurtdışına gidecek öğrencilerin ve idarecilerinin Atatürk Havaalanı’na ve Tekirdağ’daki pasaport işlemleri için ulaşım yardımı talebini de olumlu karşılayan Akay “Ulaşım ile ilgili talepleri Çerkezköy Belediyesi olarak karşılayacağız” dedi.

 

ÇTSO’YA ZİYARET

Öğrenci ve öğretmenler saat 14:00’da da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’yı ziyaret etti. Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Öğretmeni Hasan Dede 65 öğrencinin 17’sinin özel eğitimli öğrenci olduğunu belirterek zihinsel engelli öğrencilere maddi yardım sağlamaları için Başkan Kozuva’ya istekte bulundu.  Kozuva da bu projelerin faydalı projeler olduğunu belirtti. İnşallah başarılı olursunuz’’ dedi.  Hacı Fahri Zümbül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Giyim Üretim Teknolojisi Alan Öğretmeni İpek Avcu, Başkan Kozuva’ya bir ricada bulunarak okulun bahçesinde prefabrik tarzında bir yer yaparak giyim atölyesi açmak istediklerini belirten bu proje için Kozuva’dan destek istedi. Avcu “Bu proje Çerkezköy’de, Trakya’da bir ilk olacak” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN