Bimarhane sanatseverlerle buluşacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bimarhane isimli tiyatro oyunu 9 Ocak Salı günü saat 20:00'da Malkara Kültür Sarayı'nda sahnelenecek. Murat Can Kibiroğl

KÜLTÜR SANAT 3.01.2018 14:12:00 0
Bimarhane sanatseverlerle buluşacak

Bimarhane ile 4 ayrı yaşam öyküsü anlatılıyor. Osmanlı döneminde çok güzel işletilen, sağlık yapılarından birisi olan Üsküdar Toptaşı Bimarhanesi’nde (Tımarhanesinde) geçen oyun, dört akıl hastasının bakış açısı ile Nisan 1919 İstanbul işgali dönemini, yaşadıkları zorlukları anlatıyor. Bozulan ekonomik yapı ve işgal altındaki bir İstanbul’da 1919 yılının Nisan ayında Toptaşı Bimarhanesi epey bir zaman önce kanamıştır.

 

HEM GÜLDÜRÜYOR HEM DÜŞÜNDÜRÜYOR

 

Ancak içeride yaşamaya devam eden Ermeni, Türk, balkan ve Rum 4 meczup kendilerine yardım eden bir kadın vasıtasıyla yaşama tutunmaya çalışırlar. İngilizlerin hüküm sürdüğü bir İstanbul’da başlayıp, Anadolu’ya yayılan Kuvayı Milliyet Mücadelesi artık dört meczubun da derdi olmuştur. Bimarhane, temelde günümüze gönderme yaparak aynı topraklar üzerinde, aynı tebadan insanların birbirine kenetlenmesini, din, dil, ırk farkını bir kenara bırakarak farklılıkları ile birbirlerini kabullenmelerini ve birlikte yaşamalarını anlatıyor. Trajikomik hikayesi ile seyirciyi hem güldüren hem de düşündüren bir oyun. Oyunun ücretsiz olarak sahneleneceğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tüm sanatseverleri oyunu izlemeye davet etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ