Kozuva, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Afrika'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'nın da aralarında bulunduğu iş adamlarının da içinde yer aldığı bir heyetle Af

GÜNDEM 27.12.2017 00:00:00 0
Kozuva, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Afrika

MÜSTESNA BİR YERE SAHİP

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan, Çad ve Tunus resmî ziyaretlerinin ilk durağı Sudan’ın başkenti Hartum oldu. Erdoğan, Hartum Uluslararası Havaalanında Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir tarafından resmî törenle karşılandı. Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir ile ortak basın toplantısı yapan Erdoğan, “Sudan, Türkiye’nin Afrika’yla ilişkilerinde müstesna bir yere sahip” dedi. Erdoğan, Sudan Millî Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye olarak, dün olduğu gibi bugün de Afrika’nın kaderinin Afrikalılar tarafından belirlenmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu doğrultuda, Afrikalı dostlarımızın kendi ayakları üzerinde durmak için ihtiyaç duydukları kurumsal altyapının kurulması ve güçlendirilmesi çalışmalarına büyük önem veriyoruz” dedi.

 

İKİNCİ DURAK ÇAD

 

Erdoğan, gezinin ikinci gününde Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir ile Sudan'ın Kızıldeniz kıyısındaki Sevakin Adası'nda incelemelerde bulundu. Sudan’ın başkenti Hartum’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hartum Üniversitesi’nin kendisine tevcih ettiği fahri doktora unvanı için düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç Afrika ülkesini kapsayan ziyaretinin ikinci durağı olan Çad’ın başkenti Encemine’de Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi tarafından resmî törenle karşılandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU