Protokol kuralları anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Protokol kuralları, toplantı ve yazışmalar" konulu eğitim semineri düzenlendi.

GÜNDEM 20.12.2017 20:07:00 0
Protokol kuralları anlatıldı

Saat 10:00’da düzenlenen seminere konuşmacı olarak Lean Danışmanlık San.Ve Tic. Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Serttaş katıldı.

 

BÜYÜKLERE BAŞARI DİLEMEK DOĞRU DEĞİL

 

Protokol kurallarını örneklerle anlatan Serttaş, yazılı iletişim ile ilgili de konuştu. Yazılı iletişimde başarılı olmak için bazı kurallara uyulması gerektiğini söyleyen Serttaş, “Sözlü ve yazılı iletişimlerde büyüklere başarı dilemek doğru değil. Resmi yazılarda daima bilgisayar kullanın. Devletin üst makamına yazılırken yalnızca unvan kullanın” dedi.

 

KATILANLARIN SAYISI 10’U AŞMAMALIDIR

 

Toplantı protokolü ile ilgili de bilgi veren Serttaş, “Toplantı, kişilerin bilgi alışverişinde bulunmak, planlama yapmak,düşünce üretmek,sorun çözmek ya da karara varmak amacıyla önceden belirlenmiş zaman ve yerde düzenli biçimde bir araya gelmeleridir.Toplantı daveti sözlü değil yazı ile yapılmalıdır. Toplantıya katılanların sayısı mümkünse 10’u aşmamalıdır” dedi. Serttaş, dilekçe ve mektup yazılırken de gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Bilgilendirme semineri saat 16:00’a kadar devam etti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN