O gece yaşadıklarını anlattılar

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge Birimi tarafından yürütülen Tekirdağ Maarif Akademisi Projesi kapsamında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik" konulu seminer düzenlendi.

GÜNDEM 20.12.2017 20:03:00 0
O gece yaşadıklarını anlattılar

Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Merhum Mehmet Şengül’ün anne ve babası da onur konuğu olarak katıldı. Program öncesinde 15 Temmuz darbe girişimini konu alan ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından hazırlanan “KalkışMA” isimli kitap hediye edildi.

 

BELGESEL FİLM SUNULDU

 

Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından hazırlanan “KalkışMA” isimli belgesel film de Türkiye’de ilk kez katılımcılara sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Spikerler Derneği Başkanı ve Habertürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Veyis ATeş ile Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı ve A Haber Kanalı Baş Kameramanı Aytekin Polatel “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi” konulu seminer verdi. Veyis Ateş, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı süreçte yaşadıklarını ve gördüklerini gazeteci perspektifinden izleyicilere aktarırken, Aytekin Polatel ise 15 Temmuz sürecinde yaşadıklarını ve izlenimlerini aktardı. Polatel, Türkiye Haber Kameramanları Derneği olarak hazırladıkları “KalkışMA” isimli kitap ve belgesel hakkında izleyicilere bilgi verdi.

 

KİTABI İMZALADILAR

 

Seminerin ardından Veyis Ateş ve Aytekin Polatel "KalkışMA" isimli kitabı imzaladı. Seminere Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Tekirdağ’daki tüm resmi ve özel okul ve kurum müdürleri katıldı.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN