Ne söylediğimiz değil, nasıl söylediğimiz önemli

Kapaklı Belediyesi tarafından, belediye çalışanlarının kurumsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla düzenlenen eğitim seminerinde Yrd. Doç. Dr. Gülgün Ka

GÜNDEM 18.12.2017 19:36:00 0
Ne söylediğimiz değil, nasıl söylediğimiz önemli

Kapaklı Belediyesi tarafından, belediye çalışanlarının motivasyonlarını artırmak ve kurumsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği eğitim seminerleri devam ediyor. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinde Yrd. Doç. Dr. Gülgün Karahalil “İletişim Becerilerini Geliştirme ve Stres Yönetimi” konularında belediye personellerini bilgilendirdi.

 

NASIL SÖYLEYECEĞİMİZ ÖNEMLİ

 

2 gün boyunca devam eden seminerde bilgi ve tecrübelerini anlatan Karahalil: “İnsana bir şey yaptırmak çok zor, yaptırmak için birincisi zor kullanma ikincisi para ile satın alma, üçüncüsü, inandırma. Tabi ki bizim tercihimiz inandırmaktan yanadır. Ne söylediğimiz değil, nasıl söyleyeceğimiz çok önemli” dedi.

 

BEDEN DİLİ DE ÇOK ÖNEMLİ

 

İnsanın kendisini sevmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Karahalil, insanların iletişim dilleri olarak beden dilini ön plana çıkarması gerektiğini belirterek “Etkili bir iletişim için, sözcükler kadar sözcük dışı unsurlar da önemli. Sözcükler dışında, yüz ifadeleri, vücut duruşu, kıyafetler, el ve kol duruşu, oturma biçimi, hitap şekli etkili iletişimde ve halkla ilişkilerde büyük önem arz eder” dedi.

 

EĞİTİM SEMİNERLERİ DEVAM EDECEK

 

Yrd.Doç.Dr. Gülgün Karahalil’e seminerinin ardından, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından hediye takdim edildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, belediye personellerinin belediyenin vizyonuna yakışır olmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek “Eğitim seminerleri tüm personeller için devam edecek. Hizmet üreten bir kurumuz. Kapaklı'ya 7 gün 24 saat hizmet ediyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ