Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Ergene Kaymakamlığı ile Tekirdağ Yeşilay Şube Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği "Bağımlılıkla Mücadeleyi Birlikte Başaracağız" konulu program Ergene'de gerçe

GÜNDEM 27.11.2017 14:50:00 0
Bağımlılıkla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

‘’206 ÖĞRETMENE EĞİTİM VERDİK’’

 Programda bağımlılıkla ilgili olarak ilçede neler yapıldığı katılımcılara aktarıldı. Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, bağımlılıkla mücadelelerinin devam ettiğini ve okullarda görevli 206 öğretmene bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim verdiklerini ifade etti. Programa; Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri,  okul-aile birliği üyeleri ve kurum yöneticileri katıldı.

 

DESTEK İSTENDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Şehit Piyade Onbaşı Arman Galata İlk-Ortaokulu öğrencilerinin okuduğu bağımlılıkla ilgili şiirler ile devam etti.  Okunan şiirlerin ardından Ergene Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu adına İlçe Şube Başkanı Serkan Alkan “Bağımlılık ile Mücadele” ile ilgili ilçede neler yapıldığını dinleyicilere anlattı. Akabinde Ergene Milli Eğitim Müdürü Sayın Besim Dede, kurulan komisyonun yaptığı çalışmaların önemini anlatarak, velilerimizden bağımlılık ile ilgili yapılan çalışmalarda destek olmalarını istedi.

‘’MÜCADELEMİZ, YILMADAN DAHA DA GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK’’

Son olarak Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ersan Ulusan, ‘’Bağımlılıkla ilgili yapılan çalışmalarımız Tekirdağ genelinde devam ediyor. Yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz.  Çalışmaları ve sonuçlarını yakından takip ediyoruz. Bu konuda okullarımızda görevli olan 206 rehber öğretmene, okul idarecilerine ve öğretmenlere eğitim verdik. Bağımlılıkla olan mücadelede çocukların eğitimi önemli. Bağımlılık ile ilgili mücadelemiz, yılmadan daha da güçlenerek devam edecek’’ ifadelerini kullandı. Ergene Halk Eğitim Merkezi tiyatro ekibi tarafından hazırlanan ve sunulan skeç gösterisinin ardından, Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar’ın “Yeşilay” ile ilgili eğitim sunumu ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Bingül Uzun’un “Bağımlılık” ile ilgili eğitim sunumları ile program son buldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ