Toplu Taşımada Tek Kart Sistemine Geçilecek

Toplu taşımada tek kart sistemine geçmek için son hazırlıklar yapılıyor. Yeni sistemle artık vatandaşlar üzerinde isimleri bulunan kart ile Türkiye genelinde metroya, vapura, otobüs ve metrobüse binebilecek.

GÜNDEM 27.11.2017 14:46:00 0
Toplu Taşımada Tek Kart Sistemine Geçilecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı 'Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi'yle tüm şehirlerin toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek tek bir ödeme sistemine geçilecek. Vatandaşlar, üzerinde kendi isminin olduğu ulaşım kartı ile Türkiye genelinde metrodan otobüse, vapurdan metrobüse kadar tek bilet kullanacak. Akıllı Ulaşım Sistemi alanında yerli yazılım kullanılacak.



TRAFİK CEZALARINI MOBESE KESECEK!
Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı, 'Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi' projesiyle de trafik cezalarını artık polis değil MOBESE kesecek. Şu anda mevcut MOBESE/TEDES sistemleri ile yeni kurulacak olan TEDES’ler, AUS mimarisine entegre edilecek. Sistemler üzerinden acil durumlara yetkili birimler anında müdahale edebilecek, trafik kuralı ihlali yapanlar olursa emniyet teşkilatı devreye girerek haklarında gerekli işlemler yürütülebilecek.

 

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ