İsmi Kalplerde, Anıtı Kapaklı'da Yükseldi

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbeci generali alnından tek kurşunla vurarak kalkışmanın seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in anıtı Kapaklı'ya dikildi.

GÜNDEM 23.11.2017 20:22:00 0
İsmi Kalplerde, Anıtı Kapaklı


“ŞEHİDİMİZİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİK”

Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk mahallesindeki 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Anıtı dikildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 15 Temmuz’un ülkemiz için kara bir gün olduğuna dikkat çekerek, “Yıllardır demokrasiyi, Cumhuriyet’in temelini savunmuş bireyler olarak, 15 Temmuz Şehitleri hatıra Ormanına Şehit Astsubayımız Ömer Halisdemir'in Anıtının yaparak şehidimizi ölümsüzleştirdik. Hepimizin Cumhuriyet’e ve demokrasiye ihtiyacı var. 15 Temmuz gecesi şehit olan Ömer Halisdemir bize bunu gösterdi. Şunu anlıyoruz ki; büyük Atatürk’ün yolundan gitmeliyiz. Cumhuriyet’in temel ilkelerine bağlı kalmalıyız.Demokrasi olduğu sürece var olduğumuzu asla unutmayacağız”dedi.

 

CANI PAHASINA DARBEYE DİRENMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimini engelleyen kahramanların başında gelen ve bu hain kalkışmaya karşı direnişin  temsili olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat etmişti. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan alnından tek kurşunla öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Kahraman Halisdemir, olay yerinde darbeci askerler tarafından defalarca kurşunlanarak şehit edilmişti.


Haber / Şaban KARDEŞ