Trakya'da Bir İlki Gerçekleştirdiler

Arazilerde ve ormanlık alanlarda harita yardımı ile yön bulmayı amaçlayan Oryantiring yarışması ilk kez Trakya'da gerçekleştirildi. Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Türkiye Oryantiring Federasyonu taraf

KÜLTÜR SANAT 21.11.2017 11:40:00 0
Trakya

Çukurpınar Köyü’nde yoğun katılımla gerçekleşen organizasyona Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, TRAKYAKA Halkla İlişkiler Tanıtım ve İşbirliği Birimi Başkanı Yetkin Özer, Türkiye Oryantiring Federasyonu As Başkanı Ayhan Çiftçi, şehit Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman'ın aileleri, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BİN 200 SPORCU YÖN BULMAK İÇİN YARIŞTI

Çukurpınar Köyü’nde düzenlenen organizasyonun açılışında konuşma yapan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi yarışların Kırklareli’nde düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasının devamında şunları söyledi: “100 sporcu Bulgaristan’dan olmak üzere 1.200’e yakın sporcumuz 2 gün boyunca burada yarışacak. Sporcularımızı bölgemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Tüm halkımızı da buradan spor yapmaya davet ediyorum. Spor her yaşta yapılır. Biz, Trakya'yı oryantiring sporunun merkezi yapmak istiyoruz. Bu noktada Ajans, Trakya’da ilk kez düzenlenen bu organizasyonu destekledi. Valilik olarak biz de oryantiring sporunun gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Buradan 2011 yılında Tunceli’de şehit düşen her ikisi de lisanslı oryantiring sporcusu olan Komiser Cem ve eşi Dilay Kerman’ın isminin verildiği yarışlara katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

TRAKYAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi konuşmasının ardından uzun mesafe koşusunun gerçekleştiği 1.gün yarışında dereceye girenlere madalyalarını taktı ve sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yurt içi ve yurt dışından 1.200’e yakın sporcunun katıldığı 2’nci Kademe Şehit Dİlay&Cem Kerman Oryantiring Yarışı’nda sporcular 1’inci gün uzun, 2’nci günü orta mesafede yarıştı. Yarışların sonunda farklı kategorilerde dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi.

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ