42 Yıllık Özlem, Okul Sıralarında Son Buldu

Çorlu'da bulunan Alipaşa İlkokulu'nun 1975 yılı mezunları, 42 yıl aradan sonra okul sıralarında bir araya geldiler.

GÜNDEM 12.11.2017 18:51:00 0
42 Yıllık Özlem, Okul Sıralarında Son Buldu

Sosyal medya üzerinden haberleşerek, etkinlik oluşturan mezunlar, buluşmaya emekli sınıf öğretmenleri Yüksel Bigün'ü de davet etti. Yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan mezunlar, eğitim aldıkları sınıfta yeniden ders işledi.

 

İLKOKULDA BİR ARAYA GELDİLER

 

Çorlu ilçesi Nusratiye Mahallesi'ndeki Alipaşa İlkokulu 1975 yılı mezunu Engin Çelik, sınıf arkadaşlarını bulup, bir araya getirmek için çalışma başlattı. Sosyal medya üzerinden ismini hatırladığı 20 arkadaşını bulup, İzmir'de yaşayan Yüksel Bigün isimli öğretmenleriyle de haberleşerek, 42 yıl sonra mezun oldukları okulda buluşma kararı aldı. Türkiye'nin değişik illerinden Çorlu'ya gelen 1975 yılı mezunları, Alipaşa İlkokulu'ndaki sınıflarında bir araya geldi.

 

ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLDU

 

Mezun oldukları okulda bir araya gelme projesinden bahseden Engin Çelik, ''Aslında bu organizasyonu geçen yıl başlattık; ancak çok katılım sağlayamadık. Sosyal medya üzerinden ismini hatırladığımız arkadaşlarımızı tek tek bularak, konuyu anlattık. Türkiye'nin birçok noktasında yaşayan sınıf arkadaşlarımızla 42 yıl sonra bir araya gelerek, güzel bir katılım sağladık. Sınıf öğretmenimizi de sosyal medya üzerinden bularak, onu da davet ettik. Kendisi de bizleri kırmayarak, İzmir'den Çorlu'ya geldi. Çok güzel bir organizasyon oldu. Bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

 

YENİDEN DERS İŞLEDİ

 

Buluşmaya davet edildiğinde çok duygulandığını dile getiren emekli sınıf öğretmeni Yüksel Bigün ise 42 yıl sonra öğrencileriyle yeniden bir araya gelmenin kendisine çok güzel bir enerji kazandırdığını söyledi. Bir süre okul bahçesinde sohbet ederek, hasret gideren 75 mezunları, daha sonra yıllar önce eğitim aldıkları sınıfa girerek, öğretmenleriyle yeniden ders işledi. Sembolik karne dağıtımının da yapıldığı organizasyon sonunda Atatürk büstünün önünde toplu fotoğraf çektiren sınıf arkadaşları, gelecek yıl tekrar buluşmak üzere okuldan ayrıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ