Usta İkili 7 Yıl Aradan Sonra Yol Ayrımı'nda Birleşti

Sanat Camiasında sayısız başarıları ile unutulmazlar arasında yerini alan usta oyuncu Şener Şen, Yavuz Turgul'un yeni filmi Yol Ayrımı'nda hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıy

KÜLTÜR SANAT 9.11.2017 19:15:00 0
Usta İkili 7 Yıl Aradan Sonra Yol Ayrımı

Yönetmen koltuğunda Yavuz Turgul’un oturduğu filmde usta oyuncu Şener Şen’e Çiğdem Selışık Onat, Rutkay Aziz, Nihal Yalçın ve Mert Fırat gibi isimler eşlik ediyor. En son 2010 yılında Av Mevsimi filmi ile hayranlarının karşısına çıkan Şener Şen, 7 sene sonra tekrar bir filmde rol alacak. İlk olarak 1987 yılında vizyona giren Muhsin Bey filminde bir araya gelen ikili Eşkıya, Gönül Yarası ve Av Mevsimi ile büyük beğeni toplamıştı. Yol Ayrımı filminin yanı sıra bu hafta vizyonda 4’ü yerli 3’ü yabancı olmak üzere 7 yeni film beyazperde de izleyicisinin karşısına çıkacak. İşte bu haftanın merakla beklenen yeni vizyon filmleri;

 

Yol Ayrımı

ÖZET: Mazhar Kozanlı (Şener Şen) çok büyük bir tekstil şirketinin sahibidir. İş hayatında son derece profesyonel, ailesine karşı duygusuzluk derecesinde katı bir adam olan Mazhar Bey, babasından kalan bu şirketi oldukça agresif bir politikayla yönetmektedir. Günün birinde geçirdiği trafik kazası hayata bakışını tamamen değiştirir. Ancak başka bir insana dönüşme girişimleri, başta ailesi olmak üzere çok kişiyi karşısına almasına neden olacaktır.

Türü: Dram

Süre: Belirtilmedi

Lisan: Türkçe

Format: 2D

 

Doğu Ekspresinde Cinayet

Özet: Halep'te çözdüğü bir davanın ardından İstanbul'a gelen Belçikalı dedektif Hercule Poirot (Kenneth Branagh) burada birkaç gün kalma niyetinde olsa da, acil başka bir durum ortaya çıkınca kendini Calais üzerinden Londra'ya gidecek Doğu Ekspresi'nde bulur. Trende farklı uluslardan, farklı toplumsal konum ve mesleklerden gelen insanlar vardır. Büyük bir kar fırtınasının olduğu bir gece, trendeki bir yolcu öldürülür. Olayı çözmek ve içlerindeki katili bulmak, Poirot'ya kalmıştır.

Türü: Dram, Gizem

Süre: 114 Dakika

Lisan: Türkçe Dublaj/Altyazı

Format: 2D

 

İntikam

Özet: Kızını bir patlama sonucunda kaybeden Vietnam göçmeni baba Quan Ngoc Minh (Jackie Chan), İngiliz yetkililerden, özellikle Liam Hennessy'den (Pierce Brosnan) bombacıların kimlikleri konusunda yardım ister. Ancak geçmişte IRA ile bağlantıları olan Hennessy'nin şüpheli ve olayı hasıraltı etmeye çalıştığını gösteren tavırları, Quan'ı adaleti kendi kendine sağlama yoluna itecektir.

Türü: Aksiyon, Gerilim

Süre: 114 Dakika

Lisan: Türkçe Dublaj/Altyazı

Format: 2D

 

Yanlış Anlama

ÖZET: İstanbul'da yaşayan ve maddi zorluklar yaşayan bir aile, hiç beklemedikleri bir zamanda gelen bir mektupla parasal sıkıntıların sonuna geldiklerini düşünerek umutlanmıştır. Nitekim mektupta kendilerine bir miras kaldığı yazmaktadır ve mirası alabilmek için Azerbaycan'a, Bakü'ye giderler. Bakü'de onları karşılayan ve misafir eden aileyle birlikte geride kalan listedeki tüm maddeleri tamamlamaları gerekmektedir. Ancak birlikte geçirdikleri süre boyunca yaşanan birçok yanlış anlama, önceden tahmin edilemeyen olaylarla karşılaşmalarına neden olacaktır. Azeri-Türk ortak yapımı Yanlış Anlama filmini Ulaş Cihan Şimşek yönetiyor ve filmde Türkiye ve Azerbaycan'dan oyuncular birlikte yer alıyor.

Türü: Komedi

Süre: Belirtilmedi

Lisan: Türkçe

Format: 2D

 

Umudun Öteki Yüzü

ÖZET: Khaled (Sherwan Haji) Finlandiya'ya geldikten sonra burada sığınma hakkı talep eden, ancak reddedildikten sonra yasadışı yollarla ülkede kalmış Suriyeli bir göçmendir. Yolu kumarbaz restoran sahibi Wikström (Sakari Kuosmanen) ile kesişince Helsinki'deki yeraltı hayatı da farklı bir seyre girecektir.

Türü: Dram, Komedi

Süre: 98 Dakika

Lisan: Türkçe Dublaj/Altyazı

Format: 2D

 

Mutluluk Zamanı

ÖZET: Şansı bir türlü yaver gitmeyenlere, hep kaybettiğini düşünenlere bir 'kazanan' olma şansı veren "mutluet.com.tr" şirketinin sahibi olan Mert (Barış Arduç) genç yaşta maddi açıdan sahip olunabilecek her şeye sahip olmuş gibidir. Üstelik yakışıklı, karizmatik ve çapkın Mert'in etrafında kadınlar pervanedir. Ancak bu tür şeylerde gözü olmayan heykeltıraş Ada'yla (Elçin Sangu) tanıştığı anda hayatı değişecektir. Sevgisini elde edebilmek için türlü numaralar deneyen Mert'e karşı önce soğuk davransa da birtakım hisler beslemeye başlayan Ada'nın bilmediği birşey vardır: İlişkilerde hiç başarılı olamamış, kimsenin farketmediği, çok sevdiği ağabeyi Cengiz (Cengiz Bozkurt) ‘den çapkınlık dersleri almaya başlamıştır ve hocası Mert'ten başkası değildir. Mutluluk Zamanı filminin başrolünde Kiralık Aşk dizisinde de birlikte yer almış Elçin Sangu ve Barış Arduç bulunuyor.

Türü: Komedi, Romantik

Süre: 107 Dakika

Lisan: Türkçe

Format: 2D

 

Ağır Kelepçe

ÖZET: Türkiye'de hala idam cezasının yasal olduğu yıllarda Arkın, işlemediği bir suçtan dolayı idama mahkum edilmiştir. Cüneyt ise aynı hapishanede hafif yaralama suçundan dolayı yatmaktadır. Ancak hapisteki haksızlıklara başkaldırdığı için sık sık hücre cezası almaktadır. Arkın da aynı şekilde zaman zaman hücreyi ziyaret etmektedir. Cüneyt'in tahliye edileceği gün, Arkın'ın cezası infaz edilecektir. 2 gün kala bu iki mahkum elleri birbirine kelepçelenmiş halde şehir merkezine nakledilir. Ancak Arkın idam cezası almasına neden olan suçun asıl faili olan Cabbar, suçunu üstlenen Arkın'ın idamdan önce konuşma ihtimaline karşı nakil aracına bir saldırı yapmayı planlamıştır.

Türü: Dram, Macera

Süre: Belirtilmedi

Lisan: Türkçe

Format: 2D

 

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ