Vali Ceylan, Uyulması Gereken Kuralları Anlattı

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün genelgesi ile birlikte her ay düzenlenen ''Muhtarlarla Buluşma Toplantıları''nın Ekim ayı toplantısı TekirdaÄ

GÜNDEM 30.10.2017 19:03:00 0
Vali Ceylan, Uyulması Gereken Kuralları Anlattı

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Vali Mehmet Ceylan, güvenlik tedbirleri dolayısıyla alınan bazı önemli kararları, muhtarlarla paylaştı.

 

Toplantıya Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl Mahalli İdareler Müdürü Aysel Erkmen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdür Vekili İnci Turgut ile SGK ve İş-Kur İl Müdürlükleri temsilcileri katıldı.

 

CEYLAN KONUŞMASINA MÜJDE İLE BAŞLADI

 

Toplantıda konuşan Vali Ceylan; “Öncelikle Bakanlığımız Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce siz değerli muhtarlarımıza yeni kimlik kartı verilmesine yönelik çalışmaların başladığı müjdesini vermek isterim." sözleriyle konuşmasına başladı.

 

‘’MÜLK SAHİPLERİNİ UYARIN’’

 

Geçtiğimiz hafta valilikten alınan bir karar doğrultusunda yazlık evlerde gıda malzemeleri bırakılmaması uyarısında bulunan Ceylan, muhtarlardan mülk sahiplerini uyarmalarını istedi. Ceylan; "Bu toplantılar sayesinde mahallerimizin sıkıntılarını ve sorunlarını bizzat dinleyerek sizlerin görüşlerini alıyor, birlikte çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bizlerin de; sizlerin, dolayısıyla da mahalle sakinlerimizin dikkat etmesini istediğimiz bazı önemli hususlar mevcut. Bunlardan birisi, özellikle yaz sezonunun sona ermesi neticesinde eğer mahallenizde yazlık olarak kullanılan evler varsa mülk sahiplerine ulaşarak evlerde kullanılmadıkları süre içerisinde yiyecek içecek türünden hiçbir gıda malzemesinin bırakılmaması konusunda mülk sahiplerini uyarmanızdır’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’EMNİYET BİRİMLERİ VE JANDARMA İLE İRTİBAT KURMANIZI İSTİYORUZ’’

 

Öğrenci servisleri ile ilgili alınan önemli kararları da muhtarlarla paylaşan Ceylan; ‘’Taşımalı eğitim yapılan mahallelerimizin ve öğrencilerimizin eğer varsa bu konuyla alakalı sorunlarını ilgili birimlere iletmelerini istiyoruz. Okullarımızın güvenlik önlemleri kapsamında kamera sistemi ile güçlendirilmesi çalışmaları başladı. Bunun haricinde yaşanan aksaklıkları bizlere iletmenizi bekliyoruz. Özellikle yasaklı madde kullanımı veya satışına yönelik mahallelerinizde fark ettiğiniz durumlar varsa, mahallelerinizde güvenlikle ilgili bir sorun oluşursa veya şüpheli bir durum olursa emniyet birimleri ve jandarma ile irtibat kurmanızı istiyoruz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından, muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Ceylan’a ve yetkililere ilettiler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ