Mantar için Kırklareli'ne hücum ettiler 

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kızılağaç köyüne giden pek çok vatandaş, topladıkları mantarları satarak ta gelir elde ediyor.

GÜNDEM 29.10.2017 18:45:00 0
Mantar için Kırklareli

Özellikle yağmurlu havalar sonrası Vize ilçesine bağlı Kızılağaç Köyünde aşırı bir mantar populasyonu oluşurken, vatandaşlarda ilçeye akın etti.  

 

VATANDAŞLAR İLÇEYE HÜCUM ETTİ

 

Yağmurlu havaların başlamasıyla birlikte bölgede sayısı artan ‘Ayı Mantarı’ denilen mantar türüne, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kilosu 30 liradan satılan mantar, yoğunluk nedeniyle 15 TL’ye kadar düşerken, vatandaşlar tarafından topladıkları mantarları, ilçe yakınındaki bir fabrikada satarak gelir elde ediyorlar.

 

FABRİKADA SATARAK, GELİR ELDE EDİYORLAR

 

Bölgeden çok fazla sayıda vatandaşın, haftasonları mantar toplamak için gittiği Vize’ye bağlı köyde, kilosu 30 TL’den satılan mantar, fazla olması nedeniyle 15 TL’ye düştü. Vatandaşların topladıkları mantarları, bölge yakınında bir fabrikada satarak, gelir elde ettiği ifade edilirken, bölgeye akın eden insanlar, hem mantar toplayarak stres atmanın hem de gelir elde etmenin mutluluğunu yaşıyor.

 

MANTAR PAZARI KURULUYOR

 

Mantar toplamaya gidenlerin, topladıkları mantarları satmak için kurduğu pazarlara da çevreden geçen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Vatandaşların mantarın yoğun olduğu bölgede çadır kurduğu bilgisi edinilirken, haberin duyulmasıyla birlikte, çok fazla insanın Kızılağaç köyüne akın ettiği görüldü.

 

HALK ARASINDA ÇÖREK MANTARI OLARAK BİLİNİYOR

 

Halk arasında çörek mantarı olarak bilinen Ayı mantarı, topladıkları kasalarla bölgeye gelen insanların şimdiden gözdesi olmuş durumda. 8 saatte bir toplandığı yerden tekrar büyüyen ayı mantarı bolluğunun Kasım ayı sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ