Okul Çevresinde Bulunan Lokanta ve Gıda İşletmeleri Denetlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile birlikte ülke genelinde okullarda güvenlik tedbirlerinin arttırılması kararı alınmıştı.

GÜNDEM 29.10.2017 18:31:00 0
Okul Çevresinde Bulunan Lokanta ve Gıda İşletmeleri Denetlendi

Genelge ile birlikte okullarda denetimlerini arttıran Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, ilk ve orta dereceli tüm okulların çevresinde bulunan gıda işletmeleri üretimi ve hazır yiyecek satışı yapan bütün işletmeleri takip altına aldı.

 

TEK TEK DENETİME TABİİ TUTULDU

 

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü personelinin ortaklaşa düzenlediği denetimlerde Süleymanpaşa İlçe Merkezinde, ilk ve orta dereceli okullara yakın bulunan işletmeler denetime tabii tutuldu.

 

TEKNİK VE HİJYENİK KURALLARA UYGUNLUĞU KONTROL EDİLDİ

 

Okullara yakın lokanta, fast food, büfe ve market gibi ayrıca gıda üretimi yapan işletmelere yapılan denetimlerde öncelikle işletmelerin teknik ve hijyenik kurallara uygunluğu kontrol edilirken işyeri açma ve çalışma ruhsatları ile iş yerlerinin yetkili kişiler tarafından ilaçlama yapılıp yapılmadığı ve belgelerinin kontrolü yapıldı. İşletmelerde çalışan personelin giydiği iş elbiseleri ve kişisel temizliği kontrol edilirken, eksikleri olan işletmelere eksikliklerini tamamlama konusunda süre verildi. Yapılan kontrollerde açık ve kapalı satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, ürün muhafaza koşulları incelendi.

 

 

 ‘’DENETİMLERİMİZİ DAHA SIK HALE GETİRECEĞİZ’’

 

Okullara yakın olan işletmelerde yapılan denetimler hakkında bilgi aktaran Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; ‘’Geleceğimizin mirası olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri açısından yapılan denetimlerde işletmelerin hizmet kalitesini yükseltmek, çocuklarımızın sağlığını korumak ve haksız rekabeti önlemek için denetimlerimizi daha sık hale getirip onların sağlıklı yaşamaları hususunda duyarlı duruş sergilemeye devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullandı. Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü personelinden alınan bilgiye göre, gıda sağlığı ve sağlığa uygunluk denetimlerinin düzenli periyotlar halinde devam edeceği ifade edildi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ