Saray Belediyesi, Cumhuriyet Bayramını Coşku ile Kutlayacak

Saray Belediyesi, tarafından Cumhuriyet'in ilan edilmesinin 94. yıldönümü görkemli bir şekilde kutlanacak.

KÜLTÜR SANAT 26.10.2017 18:12:00 0
Saray Belediyesi, Cumhuriyet Bayramını Coşku ile Kutlayacak

Anadolu rock müziğin efsane grubu Moğollar'ın sahne alacağı konser etkinliklerinin yanı sıra fener alayının da olacağı "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlenecek.

 

TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı hak ettiği değeri vererek kutlayacaklarını belirten Saray Belediye  Başkanı Nazmi Çoban şu şekilde konuştu: "Ülkemizin kurucusu ve Cumhuriyet'imizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük eserine layık olduğu değeri vererek kutlayacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Laik, eşit ve özgür bir yaşantıya sahip olmamızı sağlayan Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Devrimi'nin tüm kazanımlarına sonuna dek sahip çıkacağız. Cumhuriyet'in değerini bilen, laiklikten taviz vermeyen, hayatın her alanında eşitliği ve özgürlüğü savunan tüm Saraylıları ve çevre ilçelerdeki yurttaşlarımızı bu coşkuyu hep beraber yaşamaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

 

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajı ise şu şekilde:“Bundan 94 yıl önce, canları pahasına kurtardıkları vatan topraklarınıCumhuriyet’le taçlandıran kadroları minnetle anıyorum. Cumhuriyet, halkın ödünsüz özgürlüğü, bilimin rehberliği ve aklın gereğidir. Başta büyük deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet tarihi boyunca demokrasinin gereği olan eşitliği, özgürlüğü ve laikliği savunmuş olan herkesi çok derin şükran duygularıyla selamlıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin ve ülkemizdeki tüm yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım” dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ