Nefes kesen galibiyet

Edirne Belediyesi Edirnespor, TKBL'nin üçüncü haftasında Mersin Üniversitesi'ni son 5 dakikadaki 14 serilik performansıyla 69-59'luk skorla geçerek ligdeki ikinci galibiyetini aldı.

SPOR 24.10.2017 17:59:00 0
Nefes kesen galibiyet

TKBL'de yeni sezonun ilk maçında geçen sezon Süper Lig'den düşen güçlü rakibi Tosyalı Toyo Osmaniye'ye evinde yenilerek başlayan, ikinci maçında ise deplasmanda Kastamonu temsilcisi Ferko Ilgaz Hotel KBSK'yı yenmeyi başaran potanın Edirneli Perileri, Cumartesi günü Mimar Sinan Spor Salonu'nda Mersin Üniversitesi'ni konuk etti. Ebubekir Kılıç'ın baş hakem, Ömer Sarı ve Seray Ak'ın yardımcı hakem olarak görev yaptığı karşılaşmaya Edirne Belediyesi Edirnespor 6 sayılık seri ile başladı. Edirne Belediyesi Edirnespor, üstünlüğü altında geçen ilk periyot sonunda skor 26-19 olarak gerçekleşti.

 

Karşılaşmanın ikinci periyodunda rakip Mersin Üniversitesi özellikle Manolya Kurtulmuş'dan gelen sayılarla aradaki farkı kapatmasını bildi ve Edirne Belediyesi Edirnespor soyunma odasına 41-40 önde gitti.

 

Karşılaşmanın 3'üncü periyodu oldukça çekişmeli geçti ve Edirne Belediyesi Edirnespor sayı üretmekte zorlanınca rakip takım 1 sayı geriden gelerek aradaki farkı kendi lehine 4'e çıkardı: 50-54 Son periyot ise tam bir ölüm kalım mücadelesi şeklinde geçti.

 

Edirne Belediyesi Edirnespor, uzun süre önde giden rakibi karşısında maçın özellikle son bölümünde bulduğu sayılarla rakibini geçmeye başladı.

 

Mersin Üniversitesi'nin ABD'lisi Arıel Shakur Butts'in 5 faulle oyun dışı kalmasından sonra pota altlarında rahatlayan Edirne Belediyesi Edirnespor, taraftarının da desteği ile maçı 20 sayı fark ile almasını bildi: 69-59

 

Karşılaşmanın en skorer ismi 18 sayı ile Edirne Belediyesi Edirnespor'dan Moly Elizabeht olurken, konuk takımdan ise 15 sayı ile Manolya Kurtulmuş ön plana çıktı.

 

Haber / Hüseyin Gökçeli