25 Çiftçiye 150 Büyükbaş Hayvan Hibe Edildi

Türkiye'de tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla başlatılan ve genç çiftçilere hibe edilen büyükbaş hayvanların Tekirdağ'da dağıtımına başlandı.

GÜNDEM 19.10.2017 19:19:00 0
25 Çiftçiye 150 Büyükbaş Hayvan Hibe Edildi

Dün Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ın da katılımıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projesi kapsamında,  projesi kabul edilen 25 genç çiftçiye hibe olarak 150 büyük baş hayvan teslimi için tören düzenlendi.

 

‘’GENÇLERİMİZ BU İŞE SAHİP ÇIKMALI’’

 

 

Düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, STK Temsilcileri, genç çiftçiler ve aileleri katıldı. Vali Mehmet Ceylan, “Hayvancılığı, süt üretimini ve süt ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için Bakanlığımızın yürütmüş olduğu bu proje çok değerli. Bu projemizin amacı genç nüfusumuzu köyde tutmaktır. Gençlerimiz bu işe sahip çıkmalı. Gençlerimizin üretime katılması ve ekonomiye katkıda bulunmasının yanı sıra köyden kente göçlerinde önüne geçmeyi amaçlayan bu projeye destek veren herkese teşekkür ederiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL