Dev Projenin Temeli 23 Ekim'de Atılıyor

2014 yılında Büyükşehir statüsünü kazanan Tekirdağ'da dev bir projenin daha açılışı gerçekleştiriliyor.

GÜNDEM 18.10.2017 18:25:00 0
Dev Projenin Temeli 23 Ekim

Sürekli gelişen nüfusu ile ihtiyaçları karşılamak için yatırımlara devam eden Tekirdağ’da otobüs terminali Temel Atma töreni gerçekleştirilecek. Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa ilçesinde hizmet verecek olan otobüs terminali temelinin 23 Ekim 2017 Pazartesi günü yapılacağı belirtilirken, sürekli artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandığı belirtildi.

 

Süleymanpaşa Belediyesi Otobüs Terminali hakkında yapılan bilgilendirmede şu özelliklere dikkat çekildi, ‘’15.000 metrekare kapalı alan, 20.000 metrekare açık alan, toplamda 35.000 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Süleymanpaşa Otobüs Terminalinin inşaat alanı da 6440 metrekare olacak. Günümüz teknolojisine uygun, modern bir tesis olacak olan Süleymanpaşa Otobüs Terminali, sürekli olarak artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı’’ denildi.

 

TERMİNALDE YOK YOK

 

Ayrıca temel atma töreni yapılacak olan otobüs terminali tamamlandığında, kafeteryadan konferans salonuna kadar birçok salonun bulunacağı ifade edildi. Yeni yapılacak olan otobüs terminalinde, ‘’Bilet satış ofisleri, firma odaları, restoran, kafeterya, 150 kişilik konferans salonu, sığınak ve mekanik mahaller, 290 araçlık kapalı otopark, lastik tamir yağlama ünitesi, araç bakım merkezi, şehir içi minibüsleri ve belediye otobüslerinin durak ve aktarma merkezi; açık alanlarda şehirlerarası yolcu otobüs peronları, ilçe ve köy minibüslerinin peronları, otobüs ve minibüs park alanları da yer alacak’’ denildi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL