İlk Denetim Gerçekleşti

"Trakya Bölgesinde İklim Değişikliğine Karşı Adaptasyon için Kapasite Geliştirme" projesinin ilk denetimi gerçekleştirildi.

GÜNDEM 18.10.2017 18:11:00 0
İlk Denetim Gerçekleşti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirilen proje denetimine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlileri; Prof. Dr. Fatih Konukcu, Prof. Dr. Selçuk Albut, Dr. Bahadır Altürk ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Levent Tuna katıldı.

 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin iş birliği ile yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 18 ay boyunca yönetilecek proje, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan izlemeye gelen uzmanlarca incelendi. Büyükşehir Belediyesinde yapılan görüşmelerde, ilk etapta yapılanlar ile planlanan çalışmalar gözden geçirildi. Proje hakkında detaylı bir denetim gerçekleştirilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Proje kapsamında yürütülmesi öngörülen çalışmaların öncelikle iklim değişikliklerini tespitte ve bunların toprak-su kullanımı ile zirai üretim üzerindeki etkilerini ölçmede yeterli olacağı görüldü. Ayrıca hazırlanan takvim ve gerçekleştirilecek aktivitelerin, bölge genelinde ilgili çevrelerde kapasite artışına katkı sağlayacağı kanaatine varıldı.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN