'Mutlu Pati Şenliği'

Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği 'Mutlu Pati Şenliği'nde çocuklar, hayvan bakımevinde kedi ve köpeklerle doyasıya oynadı.

KÜLTÜR SANAT 8.10.2017 18:51:00 0

HAYVAN SAHİPLENDİLER

Merkez Süleymanpaşa İlçesi Belediyesi tarafından sahil dolgu alanda 'Mutlu Pati Şenliği' düzenlendi. Şenlik alanında çocuklar için kedi ve köpek kulübesi yapımı, resim, müzik ile yüz boyama atölyeleri oluşturuldu. Ardından Süleymanpaşa Belediyesi Hayvan Bakımevi'nden getirilen kedi ve köpekler, çocukların oynaması için şenlik alanına bırakıldı. Kedi ve köpeklerle doyasıya oynayan çocuklardan bazıları, barınaktan getirilen hayvanları sahiplendi.

“BURASININ ÇOCUK DOSTU BİR KENT OLMASINI İSTİYORUZ”

Hayvanların doğum günü ve karne hediyesi olarak alınıp sokağa bırakılmasının yanlış olduğunu söyleyen Eşkinat, "Burada çocuklarımızın hayvanlara yaklaşımını, onların canlıya sevgisini ve bütün insan sıcaklığı ile sevgilerini verdiklerini görüyorum. Bizim görevimiz, onların bu sevgisini, bu sıcaklığını ömür boyu sağlamak. Bizler bu kapsamda burasının çocuk dostu bir kent olmasını istiyoruz. Eğer evinizde evcil bir hayvan besleyemiyorsanız, mutlaka Süleymanpaşa Belediyesi'nin barınağını ziyaret edin. Hiçbir çağdaş toplumda sokakta sahipsiz dolaşan bir canlı yoktur. Eğer bu canlıları karne ve doğum günü hediyesi olarak çocuklarına alıp, sonra onları sokağa bıraktıkları zaman bu hayvanların da onların çocukları gibi can taşıdıklarını unutmasınlar" dedi.

Haber: Hüsnü SARIGÜL