Servis sürücülerine eğitim

Babaeski'de servis sürücülerine polis ve jandarma tarafından eğitim verildi. Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nı

EĞİTİM 8.10.2017 18:48:00 0
Servis sürücülerine eğitim

KURALLARI ANLATTI 

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amir Vekili Yaşar Ekici ise 'Trafik işaretleri ve kuralları', 'seyir esnasında uyulması gereken kurallar', 'aşırı hız, yakın takip, şerit izleme, geçiş kolaylığı sağlama durumlarında oluşabilecek sonuçlar', 'öğrenci, kursiyer, velilerin araca inişi ve binişlerinde dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı.

“BU SORUMLULUK VE BİLİNÇ İÇERİSİNDE OLMALIYIZ”

Babaeski Milli Eğitim Destek Hizmetleri Şube Müdürü Göksel Baytok, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sizlere emanet edildiğini unutmamalısınız. Görevimizi yaparken bu sorumluluk ve bilinç içerisinde olmalıyız. İlçemizde taşımalı uygulaması kapsamında 371 ilkokul ve ortaokul ile 441 ortaöğretim öğrencisi ile özel eğitim gerektiren öğrencilerin taşıma işini yapan öğrenci servis aracı şoförlerine yönelik, uyulacak kurallar ve gösterecekleri davranışlar konusunda kendilerine bilgilendirme toplantısı düzenledik. Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız ile ortaklaşa yürüttüğü bir program oldu. Şoförlerimize hem araçların genel durumları, hem öğrencilerle karşılaşılan problemler, öğrenci velileri ile karşılaşılan problemlerle ilgili kısaca bilgiler verildi" şeklinde konuştu.

Haber: Ruşa ELMA