"Demirden Leblebi Projesi"

Edirne Saray Spor Kulübü Yönetimi tarafından faaliyete geçirilen "Demirden Leblebi" Projesi içeriğinde yer alan bilgilendirici ve yönlendirici Aile Eğitimi Programı düzenledi.

GÜNDEM 7.10.2017 08:54:00 0

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı ile oluşturulan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi” Hibe Programı kapsamında, Edirne Saray Spor Kulübü Yönetimi tarafından faaliyete geçirilen “Demirden Leblebi” Projesi içeriğinde yer alan bilgilendirici ve yönlendirici Aile Eğitimi Programı düzenledi.

Eğitimler; Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde görevli Müdür Yardımcısı Selen Erden, Sosyolog Şule B. Çıldavil ve Nil U. Alesçi tarafından tarihinde Saray Spor Kulübü tesislerinde gerçekleştirildi.

BİLGİ VERİLDİ

 Dezavantajlı Mahallelerde yaşayan vatandaşların yoğun olarak katılım sağladığı eğitimde; Bakanlığımızın uyguladığı modeller ve çalışma alanları (Sosyal Ekonomik Destek, Doğum Yardımı, Koruyucu Aile, Engelli Evde Bakım, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele, Alo 183, Aile içi İletişim ) hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat’ın da katılım sağladığı eğitimde; Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlar hakkında da bilgi verilerek, vatandaşların en ufak bir olumsuzlukta, müracaat başvurusu ve takibi hakkında izlemesi gereken adımlar eğitime katılım sağlayanlara aktarıldı.

 MADDE BAĞIMLILIĞI DA ANLATILDI

 Gerçekleşen eğitimin içeriğinde; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol kapsamında Öğretmen Emrah Ceylan tarafından “Madde bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklar ile Mücadele” konulu eğitime de yer verildi.