Öğrencilerin sağlığı için okul kantinleri denetlendi

 Edirne  Belediyesi Gıda Denetim ve İş Yeri Denetim Birimi, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerine yönelik denetimleri sıklaştırdı.

GÜNDEM 7.10.2017 08:51:00 0
Öğrencilerin sağlığı için okul kantinleri denetlendi

ÇOCUKLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Edirne Belediyesi Gıda ve İşyeri Denetim Birimi; okul kantinlerine yönelik denetimlerini de sıklaştırdı. Bugüne kadar 35 okul kantinini denetleyen ekiplere Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da eşlik etti. Okul kantinlerinin hijyen kurallarına uyup uymadıklarını kontrol ettiklerini ifade eden Tanrıkulu, "Edirne Belediyesi Gıda Denetim Birimi ve İş Yeri Denetim Birimi'yle beraber Edirne Merkez'deki tüm okulların kantinlerini denetliyoruz. Kantinlerin hijyen koşullarına, kantinde satılan ürünlerin son kullanma tarihlerine; uygun kullanıp kullanılmadıklarına ve kantinleri işletenlerin sağlık raporlarına bakıyoruz. Çocuklarımıza sağlıklı ve proteini yüksek gıdalar verilmesi için gereken bütün uyarıları yapıyoruz" dedi. 

‘OKUL  KANTİNLERİNE  YÖNELİK  DENETİMLER  DEVAM  EDECEK’
    Yapılan denetimlerde çok fazla aksaklıklara rastlamadıklarını ifade eden Tanrıkulu,"Gazlı içeceklerin satılmaması, özellikle içinde mısır şurubu bulunan; çocukların hormonel dengelerini bozacak ürünlerin satılmaması çok güzel bir şey. Yaptığımız denetimlerde çok fazla bir aksaklığa rastlamadık. Buda bizleri çok sevindirdi. Buradan da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve müdürlük çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Tarım İl Müdürlüğü de kantin denetimleri yapıyor. Bizde uyarılarda bulunuyoruz. Çocuklar hepimizin geleceği. Onlar sağlıklı ve proteini bol gıdalarla beslenmeli" ifadelerini kullanarak okul kantinlerine yönelik denetimlerin devam edeceğini söyledi. 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ