Festival 22 Mayısta yapılacak

Kapaklı 'da önceki yıl ilk kez düzenlenen Kuş Festivalinin bu yılda 22 Mayıs tarihinde düzenlenmesi kararlaştırıldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kürklü ve Kafes Hayvanları Derne?

YAŞAM SAĞLIK 5.10.2017 22:19:00 0
Festival 22 Mayısta yapılacak

“ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM”

 

Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün konuyla ilgili yaptığı açıklamada  “ Kapaklı İlçemizde Mayıs ayında ilkini düzenlediğimiz Kuş festivaline yoğun ilgi olması ve bu yıl içinde ikincisinin düzenlenmesi için derneğimize yoğun bir talep olması ile yeni bir organizasyon yapma yolunda bizleri harekete geçirdi. Ancak bu gibi organizasyonlar masraflı olması nedeniyle Belediyemizin de katkı ve desteğini almak istedik. Durumu da Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız değerli eğitimci emekli öğretmen Oktay Becerikli ile Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’yı ziyaret ederek durumu anlattık ve kendileri çok olumlu yaklaşım gösterdi. Kendisi de siz tarihi belirleyen ne gerekiyorsa destek vereceğim dedi. Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya şimdiden vereceği katkı ve destek için teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar her zaman bizlerin yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldular.”dedi.

 

“BAŞARIYI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

 

Çerkezköylü Kuşculardan Hayati Aşkın, “Kapaklı 2. Kuş festivalinde sergileyeceğimiz ve satışa sunacağımız kuşların bakımını en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz. Amacımız Kapaklı’da Mayıs ayında ilki gerçekleşen kuş festivalinde elde ettiğimiz başarıyı bu ikincisinde de devam ettirmektir. Türkiye’nin en iyi kuşları burada yer alacak.”dedi. Egemen Sincap’ta “Bölgemizde düzenlenen kuş festivallerinin artması kuşçuluğun daha da çoğalmasına yön verdiği gibi insanlara kuş sevgisi de aşılamakta önemli bir rol oynamaktadır. Çerkezköylü kuşçular olarak bu tur festivallere önem veriyoruz. Bölgemizde ne kadar çok kuş festivali olursa o kadar daha çok kuş sever ve kuş yetiştiricisi de artıyor” dedi. Çerkezköylü kuşçulardan Kadir Bahşi ise, Kapaklı Kuş festivaline Çerkezköylü kuşçular olarak Trakya’nın en iyi kuş cinslerinden olan mardin, kelebek, dönek, kostin, takla ve mengolarla katılım yapacağız. Amacımız bu festivalde de katılacağımız kuşlarımızla derece yapmak ve festivale katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.