Başka Uyan Cem Evi'nde 12. Gün İftarı Verdi

Muharrem ayı olması dolayısıyla Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan Cem Vakfı Marmaraereğlisi Cem Evi'nde 12. Gün iftarı verdi.

GÜNDEM 4.10.2017 09:15:00 0
Başka Uyan Cem Evi

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın Cem Vakfı Marmaraereğlisi Cem evinde verdiği iftar yemeğine, Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Alevi dedesinin birlik ve lokma duasıyla başlayan iftarda gönül sofrasına oturan Başkan Uyan, vatandaşlarla birlikte iftar etti.

‘’BİZİM YASAL BORCUMUZDUR’’

Başkan Uyan iftar sonrası yaptığı konuşmasında; "Bütün dinlere, bütün inançlara, bütün ibadethanelere aynı şekilde davranmak bizim yasal borcumuzdur. Biz bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. İbadet ve inanç özgürlüğü insanların eşit şartlar altında eşit yurttaş olma temelinden kaynaklanmaktadır. Lütuf değil, hak olarak bu işi görmemiz, kabul etmemiz gerekir. Ehl-i Beyt sevdalısı canlarımızın oruçlarının hak katında kabul olmasını diliyorum" dedi.

ÇAY İKRAM ETTİ

Marmaraereğlisi Cem Vakfı Başkanı Belediye Meclis üyemiz Hıdır Şanlı, Belediye Başkanı İbrahim Uyan'a vermiş olduğu muharrem ayı 12. gün iftarı için bir teşekkür konuşması yaptıktan sonra Cem evi bahçesinde iftara katılan vatandaşlara çay ikramında bulundu. Cem evi bahçesinde iftara katılanların yoğun ilgisiyle karşılaşan Uyan, vatandaşlarla birlikte sohbet edip ikram edilen çaylarını hep birlikte içtiler.

Haber: Ayşenur AYDIN