10 bin adet Nutuk hediye edildi

Edirne Belediyesi tarafından Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla başlayarak Kurtuluş Savaşı sırasında kendisinin ve silah arkadaşlarının

GÜNDEM 19.09.2017 20:40:00 0
 10 bin adet Nutuk hediye edildi

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Edirne Belediyesi anlamlı bir faaliyete daha imza attı. Belediye tarafından şehrin en işlek caddesine kurulan stantla Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayarak Kurtuluş Savaşı sırasında kendisinin ve silah arkadaşlarının faaliyetlerini anlattığı Nutuk adlı eseri küçük büyük 10 bin kişiye hediye edildi.                 

 

“HEPİMİZİN SİL BAŞTAN TEKRAR TEKRAR OKUMASI GEREKEN BİR ESER”

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Milli Eğitim müfredatından laik eğitim sisteminin çıkarılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “2017- 2018 Eğitim Öğretim Yılı bugün itibariyle başladı. Meclis üyelerimiz sabah saatlerinde okullara giderek; okullarımıza çocuklarımız için futbol, voleybol ve basketbol topu ile Nutuk dağıttılar. Burada da okullarda ulaşamadığımız öğrencilerimiz için Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme almış olduğu “Nutuk “ adlı eserini dağıtıyoruz. Nutuk;  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu; bizzat kurucusunun ağzından anlatan bir eser. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’de 10 gün süreyle okumuş olduğu bir eser. 19 Mayıs 1919’dan başlayarak Kurtuluş Savaşı’nın bittiği; Cumhuriyet’in ilan edildiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini; Kuva-yi Milliye’yi anlatıyor. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım diyen herkesin mutlaka ve mutlaka Nutuk’u okuması gerekiyor.

 

“ÖZELLİKLE ÇOCUKLARIMIZIN ANLAMASI İÇİN DAĞITORYORUZ”

 

Hele hele bugünlerde; Milli Eğitim müfredatından laik eğitimin çıkarılmaya çalışıldığı bugünlerde, Cihat’ın müfredata konulmaya çalışıldığı bugünlerde, Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığı bugünlerde bence hepimizin sil baştan tekrar tekrar okuması gereken bir eser. O yüzden biz de Edirne Belediyesi olarak halkımızın hem bu ülkenin nasıl kurulduğunu, Kurtuluş Savaşı’nın nasıl kazanıldığını  ve bu  toprakların nasıl vatan yapıldığını öğrenmesi, özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın anlaması için tekrar “Nutuk”  dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bugün okullarda gerçekleştirilen dağıtım ile birlikte toplamda 10 bin adet “ Nutuk’un “ Edirnelilerle buluştuğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Yeni Eğitim Öğretim Yılı’nda Atatürk İlkeleri ışığınız, yolunuz aydınlık olsun” dedi.