Ünlü marka fırın kapattı

Şişecam'a bağlı Paşabahçe Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kırklareli Fabrikası'nda dün sabah 08:00'de fırın kapatma işlemi gerçekleşti.

GÜNDEM 13.09.2017 00:28:00 0
Ünlü marka fırın kapattı

Fırının kapatılacağının duyurulduğu günden bu yana işveren ile Kristal-İş Sendikası arasında başlayan görüşmeler halen devam ederken, Lüleburgaz bölgesinden, 70 işçinin teşvikten faydalanarak işten ayrılmak istediği öğrenildi.

 

İŞÇİLERİN AKIBETİ MERAK EDİLİYOR

 

Paşabahçe Kırklareli fabrikasında dün sabah saat 08.00 itibariyle 300 kişinin çalıştığı en büyük fırın kapatılırken, işçilerin bazıları ise şu an boşta. Bu konuyla ilgili işverenle yapılan görüşmelerde henüz net bir bilgiye ulaşılamazken, bin 350 civarındaki işçinin akıbeti ise merak ediliyor. Sendika yetkilileri İşten çıkmak isteyenlere teşvik verilerek bu rakamı belli bir sayıda tutma ve azaltma çabası içersinde olduklarını ifade ederken, bu süreçte Lüleburgaz bölgesinden, 70 kişi teşvikten faydalanarak ayrılmak istediğini beyan etti. Dün itibariyle 25 gün sürecek bir izne çıkarılan işçilerin daha sonra işten çıkartılacağı ifade edildi.