Koreliler 'Kırkpınar' belgeseli çekiyor

Koreli İMTV ekibi Edirne'ye gelerek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini belgesel yapmak için çalışmalara başladı.  

GÜNDEM 8.09.2017 21:31:00 0
Koreliler

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 656 yıllık gelenek Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Kore’de tanıtılacak. Yağlı güreş belgesel çekimi için Edirne’ye gelen Koreli İMTV ekibi; Edirne Kent Müzesi’nde Kırkpınar Bölümü’nü inceledi; Kırkpınar ve pehlivanlar hakkında bilgi aldı. Sarayiçi ve pehlivanlar mezarlığında çekim yaptı.

 

BİLGİ VE DOKÜMAN TOPLADILAR

 

Koreli İMTV ekibi; Yağlı Güreş Belgesel programının çekimlerini gerçekleştirmek amacıyla Edirne’ye geldi. Ung Hye Jung direktörlüğünde; 2 kameraman eşliğindeki 3 kişilik bir ekip Edirne Kent Müzesi’ni de ziyaret ederek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında bilgi ve dokümanlara ulaştılar.

 

SKY LİFE KANALI’NDA YAYINLANACAK

 

Edirne’de Kent Müzesi dışında, Pehlivanlar Mezarlığı, Sarayiçi ve Hıdırlık Tabyası’nı da ziyaret eden belgesel ekibinin direktörü Ung Hye Jung; Türkiye’ye Yağlı Güreş Belgeseli hazırlamak amacıyla geldiklerini belirterek  “Yağlı Güreş belgesel programının çekimlerini gerçekleştirmek için Edirne’ye geldik. Biz ekip olarak Türkiye’de Yağlı Güreş yapılan yerleri ziyaret ederek onlarla ilgili kısa çekimler yapacağız.

 

BELGESEL MASRAFLARINI KORE DEVLETİ KARŞILIYOR    

 

Çekimler tamamlandıktan sonra; aralık ayının ortasında Sky Life Kanalı’nda yayınlanacak olan bu belgeselin bütün masrafları Kore Devleti tarafından karşılanıyor. Ziyaretimiz sırasında Edirne Kent Müzesini de gezerek hem Kırkpınar hakkında hem de Yağlı Güreş hakkında bilgi ve dokümanlara ulaştık.  Ziyaretimizde Kırkpınar hakkında tarihsel bilgilere de ulaştık “ ifadelerini kullandı.